≫ 

Niški aerodrom predat državi na upravljanje: Odluka u interesu građana, a ne političkih organizacija

Za je glasalo 43 odbornika, osam protiv, a jedan je bio uzdržan

  • 4

Skupština Grada Niša donela je odluku da niški aerodrom "Konstantin Veliki" bude predat državi na upravljanje.

U Dimitrovgrad dolazi nova fabrika, želimo da zadržimo svoje ljude ovde: Vučić i Radev završili posetu juga Srbije (FOTO)

Za je glasalo 43 odbornika, osam protiv, a jedan je bio uzdržan.

Sednica je počela usvajanjem dnevnog reda, a odbornici većine koju predvodi Srpska napredna stranka odbacili su predlog opozicije da se povuče tačka o aerodromu, kao i predlog da se o aerodromu građani Niša izjašnjavaju referendumom.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović izjavio je uoči sednice Skupštine da će biti doneta odluka u interesu građana i u interesu budućnosti aerodroma, a ne u interesu pojedinih političkih organizacija.

- Očekujem da ćemo doneti odluku koja je dobra za budućnost aerodroma - rekao je Bulatović za RTS i dodao da ima uverenja Vlade Srbije da aerodromu predstoji veliki investicioni impuls.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović-Foto: Tanjug/Zoran Zestic

On je rekao da je od 2009. godine grad u aerodrom uložio više od 800 miliona dianra za subvencije, a sada će taj novac biti uložen u vrtiće puteve, vodovodnu i kanalizacionu mrežu.

Bulatović je kazao da je ugovorima koje je sklopila prethodna gradska vlast, gradu stvorene obaveze od više milijardi, a u budžetu za te obaveze nema novca, pa će predajom aerodroma republičkom nivou biti rešen taj problem.

Nekoliko građana i predstavnika Inicijative "Ne damo niški aerodrom" pokušalo je da uđe u skupštinsku salu, ali su ih predstavnici obezbeđenja i komunalne policije sprečili.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić-Foto: Tanjug/Tanja Valić

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, prilikom današnje posete Dimitrovgradu, prokomentarisao je najave protesta u Nišu i rekao da je "Srbija demokratska zemlja i svako ima pravo da kudi i hvali".

- Ja uskoro idem u Niš, obići ću fabriku Cumtobel, da vidim kako se ljudi zapošljavaju i da se ulaže u aerodrom, u infrastrukturu Niša, da se Niš dalje i ubrzano razvija. Tako da ću i ovo leto značajno vreme provesti u Nišu - kratko je odgovorio predsednik upitan za mišljenje o najavljenim protestima.

VIDEO: Razgibana stjuardesa! Ova devojka radije koristi noge nego ruke

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eureka

    22. jun 2018 | 19:26

    Ima da sleću džambovi

  • Nuclear Vlasta

    23. jun 2018 | 09:33

    А ето, као и увек, народ не разуме ширину такве одлуке власти о невероватном бољитку али оног дела народа који је на власти који се код нас погрешно зову политичари.

  • Nuclear Vlasta

    23. jun 2018 | 09:22

    Ако је у интересу народа зашто су се политичке организације толико окомиле на народ који је против њивове одлуке ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA