≫ 

Tači se obratio novinarima pred razgovor sa Vučićem: Konačni dogovor očekujem do kraja marta 2019. godine

Normalizacija odnosa je "jedini siguran put" i treba da se zasniva, istakao je Tači za DW, na priznanju nezavisnosti Kosova i punom poštovanju prava Srba

  • 21

Predsednik privremenih institucija na Kosovu Hašim Tači izjavio je danas da bi konačni dogovor između Beograda i Prištine trebalo da bude postignut najkasnije do kraja marta sledeće godine.

Nastavak dijaloga Beograda i Prištine posle puna tri meseca: Vučić došao na razgovor sa Mogerini, sledi trojni sastanak sa Tačijem

Tači je to rekao za Dojče vele neposredno pred sastanak sa delegacijom Srbije, u okviru nastavka političkog dijaloga na najvišem nivou.

On je  rekao da će na sledećim sastancima biti uključeno više faktora nego danas i da se priprema konačni pravno obavezujući sporazum izmedju dve zemlje.

- Ovo je početni sastanak, odnosno prvi sastanak finalne faze. Biće to osnov za dalju dinamiku. Mislim da Kosovo ima odlučnost i odgovornost za ovaj proces - kazao je Tači i dodao da Kosovo nema razloga da popušta.

On je ocenio da je zamrznuti sukob izmedju Kosova i Srbiju zaustavio obe zemlje i da je "opasnost  za nove sukobe".

Kosovski predsednik Hašim Tači prilikom ranije posete Briselu Foto: Tanjug/STR

- Bićemo ujedinjeni u budućim fazama. Postići ćemo konačni sporazum - najavio je Tači.

On je takođe poručio da se platforma Prištine u novoj fazi pregovora o sveobuhvatnom rešenju za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine ne zasniva na podeli, niti na razmeni teritorija.

Normalizacija odnosa je "jedini siguran put" i treba da se zasniva, istakao je Tači za DW, na priznanju nezavisnosti Kosova i punom poštovanju prava Srba.

Tači je ponovio da će Zajednica srpskih opština biti formirana po "Ustavu Kosova", bez izvršnih ovlašćenja.

(Telegraf.rs / Tanjug / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • toma

    25. jun 2018 | 08:37

    Kako se može imati normalan odnos, kada njihova strana konstantno sabotira razgovore i šalje različite provokacije, ali na nama je da ne nasednemo na to, jer bi njima to samo odgovaralo

  • mala

    25. jun 2018 | 07:53

    Nadam se da ce doci do dogovora sa Tacijem.

  • Miško

    25. jun 2018 | 06:47

    Koji je ovo prevarant i manipulator! Sad hoće da se uvuče nekom, a sa ni sam ne zna kome!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA