≫ 

Bez Zapadnog Balkana nema stabilnosti u Evropskoj uniji: Brnabić sa Murom o odnosima Srbije i Velike Britanije (FOTO)

Premijerka Brnabić zahvalila je Velikoj Britaniji na podršci u očuvanju stabilnosti regiona i integraciji Srbije u Evropsku uniju i dodala da ove teme i dalje ostaju najvažniji strateški cilj države

  • 1

Predsednica Vlade Republike Srbije Ane Brnabić razgovarala je danas sa političkim direktorom Ministarstva spoljnih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Ričardom Murom o bilateralnim odnosima dve države, situaciji u regionu, kao i napretku Srbije u evrointegracijama.

Jačanje političkog dijaloga prioritet Srbije: Vučić sa visokim zvaničnikom Ujedinjenog Kraljevstva o situaciji u regionu (FOTO)

Posebna pažnja posvećena je predstojećem Samitu o Zapadnom Balkanu, u okviru "Berlinskog procesa", koji se održava 10. jula u Londonu. Istaknuto je da će jedna od značajnih tema ovog samita biti pomoć u digitalnom povezivanju, ali da u fokusu i dalje ostaju teme vezane za regionalnu saradnju, bezbednost, kao i regionalne ekonomske i infrastrukturne projekte.

Premijerka Brnabić zahvalila je Velikoj Britaniji na podršci u očuvanju stabilnosti regiona i integraciji Srbije u Evropsku uniju i dodala da ove teme i dalje ostaju najvažniji strateški cilj države.

Brnabić je istakla je da je "Berlinski proces" veoma pozitivna inicijativa, koja gleda ka budućnosti i koja doprinosi ne samo ekonomskom i infrastrukturnom približavanju regiona, već istinskoj dobrobiti svih na Zapadnom Balkanu.

Ana Brnabić i Ričard Mur-Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Ona je još jednom zahvalila na zalaganju Londona da se ova inicijativa nastavi.

Politički direktor Mur istakao je da će Velika Britanija, uprkos Bregzitu, ostati posvećena pomoći i podršci regionu Zapadnog Balkana, naglasivši da je integracija čitavog Zapadnog Balkana u Uniju ključna za njegovu stabilnost i prosperitet.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Satanista 1.

    26. jun 2018 | 19:25

    I ja se slažem da bez zapadnog Balkana nema stabilnosti u EU,ali šta kažu ostali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA