≫ 

Haradinaj ne razume ćirilicu? Vratio izveštaj ministarstvu da ga prevede na "jezik koji razume"

- Zatražili smo da izveštaj pošalju na tri jezika, to je i obaveza - rekao je Ramuš Haradinaj

  • 7

Kosovska vlada vratila je Ministarstvu administracije i lokalne samoprave transkript sastanka ministra Ivana Todosijevića sa predstavnicima Radne grupe za izradu statuta Zajednice srpskih opština, jer je napisan ćirilicom.

Albancima smeta dijalog, napadima žele destabilizaciju na Kosovu: Srpska lista zahteva hitnu reakciju zbog napada na Srbe

O tome je novinare na pres konfrenciji nakon sastanka vlade u Prištini obavestio kosovski premijer Ramuš Haradinaj, koji je rekao da ni on nije pročitao transkript jer je bio na ćirilici.

- Dokument je stigao na ćiriličnom pismu, iako mogu da pročitam, zatražili smo da izveštaj pošalju na tri jezika.To je i obaveza, jer kada mi šaljemo materijal, šaljemo na tri jezika. Zatražili smo i moramo da dobijemo izveštaj na zvaničnim jezicima, a ne samo na jednom - rekao je Haradinaj, te dodao da ministarstvo rada treba da prevede transkript i da ga pošalje na "jeziku koji razumemo".

Nakon toga, dodao je, kosovska vlada će moći da analizira dokument.

Ramuš Haradinaj-Foto: Profimedia

Prištinska RTK 2 prenosi i da je Haradinaj izjavio da je veoma važno da kosovski parlament bude informisan o toku dijaloga Beograda i Prištine i da bi u tu svrhu trebalo da se oformi mehanizam, kojim bi se izveštavala skupština.

- Dijalog je najosetljivija tema. Sada je u pitanju finalna faza dijaloga i bilo bi dobro da se oformi stalni protokol u komunikaciji između institucija i pregovaračkog tima u dijalogu - rekao je Haradinaj nakon sastanka vlade, na kome je podržan predlog o fomiranju posebne Američke ekonomske zone u Opštini Đakovica.

Navodeći da je uobičajno da predsednik ne izveštava parlament, kojem se, inače, obraća jednom godišnje, Haradinaj je ponovio da je uloga parlamenta u dijalogu važna, odnosno da "sve parlamentarne grupe znaju istinu i da budu informisane o dijalogu".

Igra za Švajcarsku, na nozi istetoviran albanski simbol:

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA