≫ 

Dobro došli u "Koridor 12" u Srbiji: Dva meseca posle Vučićevog obećanja meštani Donjih Banjana dobili asfaltirani put (FOTO)

Zaseok je obišla i ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović

  • 1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas zaseok Petrići u selu Donji Banjani, opštine Ljig, gde je asfaltiran lokalni put. On je tom prilikom posetio i domaćinstvo porodice Slobodana Petrića, kojem je predsednik prilikom probijanja tunela Brančić na Koridoru 11, obećao da će "do kuće uskoro ići asfaltnim putem".

Kompromisom do mira i zaštite nacionalnih interesa: Vučić sa poslanikom Evropskog parlamenta, u fokusu sastanka bile ove tri teme

- Evo nas ovde danas u Donjim Banjanima, u srcu Srbije. Ponosan sam, ne zato što smo uradili jedan kilometar i 30 metara puta, već što smo pokazali i što su ovi ljudi dokazali da država postoji zbog njih, da je naš posao da ispunimo njihove zahteve i da kad god možemo učinimo građanima - rekao je predsednik Vučić.

On se zahvalio i Slobodanu Petriću, ali i ostalim meštanima jer su im poklonili poverenje i naglasio da će država i ubuduće uvek osluškivati potrebe građana.

- Ono što je moja najveća briga je, a urađena je kompletna analiza za 2017. godinu je malo dece - rekao je predsednik Srbije i dodao da to sve "nema veze" sa dužinom života, već nas spasava samo više dece u budućnosti.

Predsednik je istakao da se danas živi bolje nego ranije-Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Kako je rekao, i ako se udvostruče sva davanja, nije siguran da će i to biti dovoljno za rast populacije, jer prostio moramo da se menjamo i da shvatimo da nam je jedina šansa veći broj dece.

Slobodan Petrić zahvalio se i predsedniku Vučiću, ali i meštanima koji su, kako je rekao, zajedničkim snagama doprineli asfaltiranju ovog puta.

- Ostvarila se želja jednog čiče iz tunela. Verovao sam da će ispuniti moju molbu jer je već ispunio obećanja stanovnicima Kosova i Metohije. Upravo to mi je bila najveća nada i zahvalan sam mu do neba! Pomogli su mu mnogi i svima njima sam zahvalan neizmerno - rekao je za TV Pink Slobodan Petrić.

Slobodan Petrić je poželeo da pokloni svoju njivu državi-Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

On je poželeo da pokloni svoju njivu državi, kako bi je neko obrađivao, ali mu je predsedik Srbije objasnio da to ne može da prihvati, niti zbog zakona Srbije, niti zbog toga što država ima prostora da se brine o svojim građanima.

- Mi smo ove godine u plusu, treća godina zaredom kako imamo suficit u budžetu.Sav taj novac, koji smo u plusu, možemo da iskoristimo kao fond iz kog ćemo uzimati novac ukoliko imamo projekte. Ja sam Vama zahvalan jer ste želeli da se odreknete nečeg svog u korist države - rekao je predsednik.

U dvorištu kuće Petrić predsednika su dočekali Slobodanova supruga, ćerka, zet, sestra i unuci, a dočekan je slatkom i vodom.

Dom porodice Petrić-Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Inače, na skretanju u asfaltiranu ulicu simbolično je ispisan naziv "Koridor 12", kako navode na društvenim mrežama.

Zaseok je obišla i ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA