Manje od mesec dana do formiranja ZSO: Da li će Priština ispoštovati rok?

Kada su Srbi sa Kosova i Metohije zapretili da će sami formirati ZSO, Brisel je Prištini odredio rok od tri i po meseca, odnosno do 4. avgusta okonča rad na statutu te zajednice

  • 0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne očekuje da će Priština 4. avgusta u Briselu predstaviti svoj nacrt statuta Zajednice srpskih opština.

Albanci tvrde da im EU potvrdila: Zajednica srpskih opština bez izvršnih ovlašćenja

Predsednik Vučić je to rekao za današnju Politiku, koja konstatuje da za razliku od kosovskih Albanaca, srpski upravljački tim poslednja tri i po meseca piše predlog statuta ZSO koji će biti predstavljen Briselu.

U aprilu je bilo pet godina o potpisivanja Briselskog sporazuma prema kojem je Priština bila dužna da formira Zajednicu srpskih opština, ali to nje učinjeno.

Foto: Tanjug/AP

Kada su Srbi sa Kosova i Metohije zapretili da će sami formirati ZSO, Brisel je Prištini odredio rok od tri i po meseca, odnosno do 4. avgusta okonča rad na statutu te zajednice.

Predsednik Vučić je i tada rekao da ne veruje da će Priština ispoštovati taj rok, ali da će Beograd sačekati da, kako je rekao, ne bi bili optuženi da kršimo međunarodne sporazume.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA