Crna Gora nije izdala Srbiju, jer nije deo Srbije da bi mogla da je izda: Poruka crnogorskog ministra o slanju vojske na Kosovo

- Želimo da iznutra vidimo stanje bezbednosti na Kosovu - rekao je ministar odbrane Predrag Bošković

  • 47

Odluka Crne Gore da pošalje dva oficira u misiju KFOR na Kosovu je ispravna i jedina moguća, izjavio je ministar odbrane Predrag Bošković i dodao da "Crna Gora nije izdala Srbiju, jer nije deo Srbije da bi mogla da je izda".

Crna Gora najavila slanje vojske na Kosovo, za Vulina takva odluka neprijateljska

On je to rekao u intervjuu za Radio Crne Gore i pri tome se pozvao na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je rekao da je KFOR najveći garant stabilnosti i bezbednosti srpske zajednice na Kosovu, prenosi RTCG.

- Ne vidim kako bi onda odluka Crne Gore mogla biti protiv toga ako je kompletna misija u cilju očuvanja srpske zajednice na Kosovu - rekao je Bošković.

Foto: jfcnaples.nato.int

Bošković je rekao i da je izjava ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina da odluka Crne Gore o slanju vojnika na Kosovo nije prijateljska, "emotivna i lična, pre nego utemeljena u stvarnosti i argumentima".

- Smatramo da treba aktivno da se uključimo u pitanje regionalne bezbednosti. Želimo da iznutra vidimo stanje bezbednosti na Kosovu. Zbog toga je ta naša odluka ispravna i jedina moguća. Shvatamo i frustriranost opozicije po tom pitanju - rekao je Bošković.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    7. jul 2018 | 17:44

    MILOGORCI MRZE SRBIJU I SRBE A OKUPIRALI BEOGRAD -ZASTO NEJDETE KOD MILA ILI KOD VASE BRACE U TIRANU STA TRAZITE U SRBIJI!!

  • dzoni1

    7. jul 2018 | 12:47

    Jedino mi Srbi izgleda verujemo u bratstvo i jedinstvo. Zato smo tu gde jesmo,u totalnom kanalu...

  • Giks

    7. jul 2018 | 14:21

    A nama se Crnohorci setaju po Srbiji I ponasaju kao da su u Crnoj Gori. Od njihovih studenata nasi su manjina u sopstvenoj drzavi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA