≫ 

Jeremić i opozicija formiraju Savez za Srbiju: Đurić oštro odgovorio: Briga njih za Kosovo, samo hoće da spreče dogovor i sruše vlast

- Jeremić i njegovi saveznici Dragan Ðilas i Boško Obradović ne mare za Kosovo i Metohiju, već žele da sruše vlast i spreče bilo kakav dogovor - rekao je Marko Ðurić

  • 37

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić tvrdi da je opozicioni blok na korak do formiranja Saveza za Srbiju, a ključna tačka politike o Kosovu tog Saveza biće, kako je rekao, protivljenje potpisivanju sporazuma koji bi Prištini omogućio stolicu u UN. Iz Srpske napredne stranke oštro su reagovali uz obrazloženje da Jeremić i njegovi saveznici ne mare za Kosovo i Metohiju, već žele da sruše vlast i spreče bilo kakav dogovor.

Šta se krije iza formiranja kosovskih bezbednosnih snaga? Ta vojska ima smisla jedino u slučaju da se krene protiv Srba i Srbije

Jeremić je na osnivačkoj skupštini odbora njegove stranke rekao da se na pitanju Kosova i Metohije mora povući crvena linija, jer je, kaže, vlast počela da priprema javnost za pristanak na članstvo Kosova u UN.

Uveren je da niko u svetu ne pritiska Srbiju da sada potpiše sporazum o Kosovu, dok članstvo u Evropskoj uniji neće biti moguće još dugi niz godina

Opozicija je na korak od formiranja Saveza za Srbiju-Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Reagujući na ove izjave, potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Marko Ðurić je rekao da Vuk Jeremić i njegovi saveznici Dragan Ðilas i Boško Obradović ne mare za Kosovo i Metohiju, već žele da sruše vlast i spreče bilo kakav dogovor.

- Njihova jedina želja i cilj je da iz najsebičnijih interesa, veštačkim izazivanjem kriza, sruše demokratski izabranu vlasti u Srbiji i spreče postizanje bilo kakvog dogovora o našoj južnoj pokrajini, koji bi makar delimično zadovoljio srpske državne i nacionalne interese - ocenio je Ðurić, navodi se u saopštenju SNS.

Ðurić je rekao i da je Jeremić svoj osećaj za finese međunarodne politike pokazao kada je na njegov zahtev Međunarodni sud pravde potvrdio legalnost jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova, a danas za nastavak svog štetočinskog delovanja dobija debele devizne honorare iz inostranstva.

Njihova jedina želja i cilj je da veštačkim izazivanjem kriza sruše demokratski izabranu vlasti u Srbiji-Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Jeremić je javnosti, pre svega, dužan objašnjenje zašto je dobio dvesta hiljada evra od ambasade Katara u Berlinu, a ne daje ga zato što je uhvaćen u nedelu i zato što nije moguće dati nikakvo objašnjenje osim da ih je dobio za svoje političke usluge, a to nisu usluge Srbiji - ukazao je Ðurić.

On je dodao i da Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka imaju pet puta veću podršku građana nego svi oni zajedno, i da u Srbiji mogu da na vlast dođu samo ako im građani to dozvole, a to se, kako kaže, nikada neće desiti, jer oni su "simbol neodgovorne, antidržavne i lopovske vladavine".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • monika

    8. jul 2018 | 22:10

    Gradjani su izabrali sadasnju Vlast,i opozicija treba da postuje volju gradjana,tako da oni ne mogu da sruse Vucica.

  • paramonte

    8. jul 2018 | 18:51

    Dzabe im sve,odavno su izgubili poverenje naroda.

  • Ognjen

    8. jul 2018 | 18:45

    Opozicija jedino brine o ličnim interesima, to su već bezbroj puta dokazali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA