Finska podržava proces evrointegracija Srbije! Brnabićka s ambasadorom te države o proširenju EU (FOTO)

Na sastanku je razgovarano i o oblasti vladavine prava i napretku Srbije u poglavljima 23 i 24, kao i izradi Medijske strategije

  • 0

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom Republike Finske u Srbiji Pertijem Ikonenom o aktuelnim pitanjima Srbije na unutrašnjem i međunarodnom planu.

Srbija i Indija se uvažuju i poštuju: Vučić primio u oproštajnu posetu ambasadorku Čauhan (FOTO)

Premijerka Brnabić istakla je da je strateški cilj Srbije priključenje Evropskoj uniji, ali da su sveobuhvatne reforme u državi, koje je započela prethodna, a nastavila ova vlada, važne, pre svega, za interes građana i dalji ekonomski prosperitet države.

Predsednica Vlade ocenila je i da su u ovom trenutku najvažnije promene u oblasti pravosuđa, dodajući da očekuje da će nakon usaglašavanja sa preporukama Venecijanske komisije i završetkom reformi u ovoj oblasti, država dobiti jako, nezavisno i odgovornije sudstvo.

Foto: Vlada RS

Ambasador Ikonen rekao je da Finska podržava proces evrointegracija Srbije i proširenje Evropske unije,  naglašavajući da će region Zapadnog Balkana biti u fokusu i nakon preuzimanja predsedavanja Finske Savetu

Evropske unije u narednoj godini.

On je istakao da njegova država ima dobra iskustva kada je u pitanju regionalna saradnja, ali i borba protiv korupcije i da su to važna iskustva koja Finska može da prenese našoj zemlji. Ikonen je pohvalio posvećenost Vlade Srbije i premijerke u uspostavljanju e-vlade, ističući da je transparentnost javne uprave najefikasniji vid borbe protiv korupcije.

Foto: Vlada RS

Na sastanku je razgovarano i o oblasti vladavine prava i napretku Srbije u poglavljima 23 i 24, kao i izradi Medijske strategije, kao važnog dokumenta za regulisanje medijskih sloboda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA