≫ 

Kosovsko tužilaštvo otkrilo zašto su pustili petoricu uhapšenih Srba

Petorica Srba uhapšeni su zbog sumnje da su "pretili, ucenjivali i vršili pritisak na Srbe da izađu iz kosovskih bezbednosnih snaga

  • 18

Petorica kosovskih Srba, koje je uhapsila policija u četvrtak u Gnjilanu, pušteni su na slobodu u redovnoj proceduri posle razgovora jer, kako je navelo tužilaštvo, nije bilo dovoljno dokaza policije da bi oni ostali u pritvoru, piše Koha, preneo je Unmik u pres klipingu.

Srpska lista zahteva reakciju međunarodne zajednice povodom hapšenja na Kosovu: Ćutanje na brutalnu silu izaziva nespokoj kod Srba

Petorica Srba uhapšeni su zbog sumnje da su "pretili, ucenjivali i vršili pritisak na Srbe da izađu iz kosovskih bezbednosnih snaga", piše "Koha".

Prištinski dnevnik je, u vezi sa tim tekstom, preneo i izjavu predsednika kosovske skupštine Kadrija Veseljija koji je u utorak napisao na fejsbuku da su "pretnje porodicama srpskih pripadnika kosovskih bezbednosnih snaga neprihvatljive".

Takođe je i poslanik Alternative u Skupštini Kosova Iljir Deda ocenio je juče da je hapšenje i brzo oslobađanje osumnjičenih Srba za pretnje nacionalnoj bezbednosti diletantizam svoje vrste. Prema njegovim rečima, hapšenje pet osoba u okolini Gnjilana i njihovo brzo oslobadjanje je "šou institucija Kosova".

(Telegraf.rs / Tanjug / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Filip

    11. jul 2018 | 13:06

    Dokazasamo da su hteli da naprave incidente sa Srbima a da nema nikakve veze sa nekom odgovornosti nekog od uhapšenih Srba

  • Leko

    11. jul 2018 | 15:05

    Nisu pusteni zbog nedostatka dokaza, vec se uhapseni nisu uplasili, znali su da iza njih stoji drzava Srbija. Posle brze reakcije iz Beograda, pusteni su na slobodu. Njihov jedini cilj je bio uplasiti ih, ali nisu uspeli.

  • Fudbaler

    12. jul 2018 | 17:38

    Uhapsili su ih zato što su Srbi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA