Značajan napredak Vlade Srbije u zaštiti prava LGBT zajednice: Unapređenje komunikacije sa svim manjinskim društvenim grupama (FOTO)

- U Srbiji se "Parada ponosa" već duži niz godina organizuje bez ijednog incidenta - naglasila je Biljana Popović Ivković

  • 6

Član Predsedništva Srpske napredne strane i državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković razgovarala je danas sa predstavnicima Nacionalnog demokratskog instituta (NDI) o politikama koje sprovodi Vlada Republike Srbije, predvođena Srpskom naprednom strankom, u cilju zaštite prava i sloboda pripadnika osetljivih društvenih grupa u Srbiji, sa posebnim osvrtom na prava LGBT populacije.

Nacrt statuta ZSO nije predat kosovskoj vladi: Upravljački tim objašnjava svoje dalje korake i demantuje prištinske medije

Član Saveta Nacionalnog demokratskog instituta (NDI) Bob Džo Setvejk istakao je da su rezultati koje je Srbija postigla u cilju zaštite prava LGBT zajednice značajni, i izrazio uverenje da će se saradnja sa Srpskom naprednom strankom u budućnosti nastaviti istim intenzitetom.

- Politika Vlade, koju predvodi Srpska napredna stranka, jeste potpuno poštovanje ljudskih prava i unapređenje komunikacije sa svim manjinskim društvenim grupama, bez obzira na versku, nacionalnu ili seksualnu pripadnost - rekla je Popović Ivković.

Ona je istakla da je Ministarstvo unutrašnjih poslova, na čijem čelu je član Predsedništva SNS Nebojša Stefanović, u prethodnim godinama preduzelo niz aktivnosti na unapređenju bezbednosti pripadnika LGBT populacije i ostvarivanja senzitivnijeg pristupa policije, kada je reč o ovoj populaciji.

Foto: Promo

Popović Ivković je podsetila i da se u Srbiji "Parada ponosa" već duži niz godina organizuje bez ijednog incidenta, što šalje jasnu poruku da brinemo o bezbednosti naših građana.

- To je jasan signal da Srpska napredna stranka vodi politiku tolerancije i poštovanja različitosti svih njenih građana - rekla je Popović Ivković.

Ona je ujedno i apelovala na sve pripadnike osetljivih društvenih grupa da prijavljuju slučajeve napada, bez obzira da li je reč o fizičkom ili verbalnom, jer samo reakcijom nadležnih državnih organa počinioci mogu biti adekvatno sankcionisani.

Foto: Promo

Predstavnici Nacionalnog demokratskog instituta (NDI) su pohvalili politiku tolerancije Srpske napredne stranke prema pripadnicima osetljivih društvenih kategorija, a koja je u skladu sa ciljevima NDI koji glase - nulta tolerancija za diskriminaciju i nasilje.

Osim Bob Džo Setvejka, delegaciju su činili članovi Saveta Nacionalnog demokratskog instituta - Eldon Maksvel Brajt, Brus Geri Bon, Ričard Brajan Holt i Klejton Alan Bond, kao i Džejms Ričard Vonder Klok, direktor filantropije NDI, Marko Ivković, direktor programa NDI za Srbiju, i Mahsuma Petrović, viši koordinator programa NDI Srbija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ggggg

    11. jul 2018 | 20:16

    Hoce li neko nas normalne zastiti imamo li mi neka prava u ovoj drzavi???????

  • Malo

    11. jul 2018 | 20:23

    Zahvalite se narodu jer je uspavan,kada se probudi i kada se vrati Bogu videce se onda ko je vera a ko nevera!

  • Imenjak

    11. jul 2018 | 23:16

    A ko nas stiti kao normalne porodicne ljude niko

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA