Srpska premijerka među najaktivnijim svetskim liderima na Tviteru: Iznenadićete se kada vidite ko uređuje njen profil

Brnabić se tako, između ostalih, našla u društvu premijerke Norveške, premijerke Novog Zelanda, Vlade Holandije, Vlade Velike Britanije i predsednika Poljske

  • 0

Predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić nalazi se na šestom mestu u konkurenciji svih svetskih lidera, po interaktivnosti na Tviteru, prema istraživanju Twipdiplomacy 2018.

Brnabić se tako, između ostalih, našla u društvu premijerke Norveške, premijerke Novog Zelanda, Vlade Holandije, Vlade Velike Britanije i predsednika Poljske.

Ovo je lični profil Ane Brnabić koji je ona otvorila još 2015. godine i koji lično vodi i kao predsednica Vlade. Ovo praktično znači da ona lično komunicira

sa korisnicima i da je dnevno aktivna.

Predsednica Vlade često se u javnom govoru zalaže za dijalog i dvosmernu komunikaciju, pa je ovaj rezultat zapravo ilustracija kako i najviši državni funkcioneri mogu direktno da komuniciraju sa drugima.

Ana Brnabić poznata je kao neko ko se zalaže za digitalizaciju i e upravu i ovako visoka pozicija u konkurenciji svetskih državnika odličan je rezultat i potvrda da Brnabić razume nove tehnologije i savremeni način komuniciranja.

- Čvrsto verujem u dijalog i dvosmernu komunikaciju - napisala je ona na Tviteru.

Jedan od uticajnih tviteraša u Srbiji, dizajner Ivan Ćosić, naglašava značaj koji za korisnike Tvitera ima aktivnost premijerke na ovoj društvenoj mreži.

- Ja bih ovde istakao kontinuitet koji je Ana Brnabić pokazala u korišćenju Tviter naloga pre stupanja na funkciju ministarke, kasnije i premijerke, i u toku  obavljanja državničkih funkcija. Generalno gledano, veoma je dobro što Srbija ima premijerku koja koristi društvene mreže aktivno, na pravi način, jer je komunikacija koja se ovim kanalima ostvaruje brza i što je najvažnije transparentna. Do sada je uglavnom bilo primera jednosmerne komunikacije političara sa građanima a premijerka koja je na internetu otvorena za komunikaciju, kritike i sugestije je nešto što je veoma važno za razvoj društva - rekao je ovaj uticajni tviteraš.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA