≫ 

Vrnjačka Banja će izgledati kao najbolja banja u Nemačkoj: Vučić na postavljanju temelja za hotel Specijalne bolnice "Merkur" (FOTO) (VIDEO)

Predsednik Srbije će posle polaganja kamena-temeljca prisustvovati i svečenoj akadamiji

  • 40

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanosti polaganja kamena temeljca za izgradnju hotela "Splendor" u okviru Specijalne bolnice "Merkur" u Vrnjačkoj Banji.

Koliko puta je Vučić ispimplovao loptu u cipelama pred decom u Mionici? (VIDEO)

Predsednik je poručio da lekari i medicinsko osoblje mnogo znače i da je jako je fasciniran radom koju obavljaju medicinske sestre. Kako kaže, za samo tri i po meseca moći će da očekuju značajna povećanja plata, kako bi ostali gde jesu i brinuli o našim pacijentima.

Nadam se da ćemo ovu nepravdu, odnosno neplaćanje onima koji obavljaju najteže poslove, da ispravimo. Iako su mi se mnogi smejali na početku reformi, sada vidite reziltate. Pogledajte kako izgleda banja i nećete je prepoznati za tri ili četiri godine. I vi ćete živeti bolje i nećete sanjati o odlasku u inostranstvo, jer će Vrnjačka Banja izgledati kao najbolja banja u Nemačkoj, a razliku u nemačkim platama ćemo maksimalno da smanjimo - rekao je Vučić.

Osvrnuo se i na Nacionalni bazen koji se nalazi u tom mestu, dodao da nadležni sada "traže" još milion evra da se on pokrije i da bi time ne samo naši plivači, vaterpolitsti, već i iz mnogih zemalja u svetu ovde dolazili i trenirali.

Vrnjačka Banja će izgledati kao najbolja banja u Nemačkoj-Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Promene koje se vide u Vrnjačkoj Banji najmanje primećjuju meštani, ali zato najviše oni koji u nju dolaze vide koliko se menja. I sam sam se iznenadio kada sam video koliko banja napreduje, koliko je novih fasada, tu je i fontana, amfiteatar, promenada - ocenio je on.

Kamen temeljac su postavili ministar zdravlja Zlatibor Lončar i direktor bolnice Dejan Stanojević, a prisustvovala je i ministarka saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović, kao direktor Koridora Srbije Zoran Babić koji potiče iz tog grada.

Kamen temeljac su postavili ministar zdravlja Zlatibor Lončar i direktor bolnice Dejan Stanojević-Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Ukupan smeštajni kapacitet budućeg luksuznog hotela biće 58 soba i apartmana, ukupna površina objekta biće 6.500 metara kvadratnih, a ova investicija je vredna oko četiri miliona evra.

Za realizaciju ovog projekta, kako se navodi, dobijena je podrška državnih institucija, što ukazuje na njegov značaj za državu Srbiju.

Navodi se da je Specijalna bolnica Merkur u prethodnoj deceniji uložila značajna sopstvena sredstva u modernizaciju opreme, postojećih i izgradnju novih objekata.

Za realizaciju ovog projekta dobijena je podrška državnih institucija, što ukazuje na njegov značaj za državu Srbiju-Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Dodatni sadržaji uključiće welnes i Spa centar (koji će se prostirati na 1.000 m2 sa otvorenim i zatvorenim bazenom, masažama i tretmanima), fitnes centar, estetsku medicinu, multifunkcionalnu salu, medicinski blok sa kompletnom dijagnostikom i terapijama, sa svim pratećim sadržajima jednog savremenog spa i medicinskog centra.

Novi objekat finansiraće se delom iz sopstvenih sredstava, a delom iz kreditnih sredstava, za šta postoje ekonomska opravdanost i neophodne saglasnosti, tako da će poslovanje ustanove funkcionisati nesmetano, saopšteno je iz Specijalne bolnice Merkur.

Vučić najavio nove projekte: Uskoro početak gradnje auto-puta od Pojata do Preljine

- Nedeljama i mesecima razgovaramo sa onima koji treba da investiraju u ovaj deo Srbije. Razgovaramo o gradnji autoputa Pojate - Preljina, koji će povezati Čacak, Kraljevo, Trstenik, Kruševac, Chićevac i uskoro krećemo i sa tim radovima i brzo ćemo da završimo - rekao je Vučić u obraćanju na svečanoj akadamiji.

Predsednik Srbje je kazao da će taj auto-put biti urađen baš kao što će biti završen autoput Beograd - Čačak, kao i do kraja godine Koridor 10 od Niša do Makedonije i Bugarske pre kraja ove godine.

Video: Polaganje kamena-temeljca u Vrnjačkoj banji:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • djordje

    16. jul 2018 | 12:53

    Ovo je bilo neophodno V. Banji jer je interesovanje za banje ogromno, i stranci su zainteresovani za lecenje u nasim banjama, a i srpski lekari kotiraju jako visoko u svetu.

  • cici

    16. jul 2018 | 12:28

    Mislim da je prirodni potencijal Srbije nedovoljno iskorišćen.

  • Sanja

    17. jul 2018 | 10:23

    Izuzetno će značiti ova specijalna bolnica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA