Kosovo na korak od vizne liberalizacije? Haradinaj uputio zahvalnicu SAD: Vaša podrška nam je od životne važnosti

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj ocenio je da je podrška koju Prištini pruža Vašington u procesima liberalizacije viza, okončanja dijaloga sa Srbijom i približavanja EU i NATO, "od životne važnosti za Kosovo i njegove građane"

  • 28

Evropski komesar za migracije i unutrašnje poslove Dimitris Avramopulos posetiće u četvrtak Prištinu kako bi objavio pozitivnu odluku o viznoj liberalizaciji, prenosi Koha.

Pritiskom na Albance i SAD, uz uključivanje Rusije, do trajnog rešenja kosovskog problema: Kakav scenario nas očekuje u sredu u Briselu?

Izvori lista navode da će Avramopulos odluku saopštiti u Skupštini Kosova.

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj ocenio je da je podrška koju Prištini pruža Vašington u procesima liberalizacije viza, okončanja dijaloga sa Srbijom i približavanja EU i NATO, "od životne važnosti za Kosovo i njegove građane".

Istovremeno, Haradinaj se tokom susreta sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Pitom Marokom ocenio da je Kosovo "dokazalo" angažovanje na prevenciji i u borbi protiv terorizma kao i da će nastaviti aktivnosti u toj oblasti, saopšteno je iz kabineta kosovskog premijera.

Granični prelaz oto: Tanjug/Zoran Žestić

Navodeći da je Priština opredeljena za održiv mir u zemlji i u regionu, Haradinaj je zatražio podršku SAD za učlanjenje Kosova u Interpol ocenujući da bi to pomoglo "ne samo Kosovu već i regionu i EU u jačanju bezbednosti".

On je izrazio zahvalnost Sjedinjenim Američkim Državama na pomoći koju Vašington pruža Kosovu u kako je rekao, "u svim etapama jačanja državnosti".

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Pit Maroko pozitivnoVašington je ocenio angažovanje Kosova u borbi protiv ekstremizma i terorizma i istakao opredeljenje Vlade SAD da pomaže Kosovu u svim značajnim procesima kroz koje prolazi.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    17. jul 2018 | 09:27

    Vi niste drzava i svaka druga rec je suvisna.

  • jova

    16. jul 2018 | 19:08

    Oni su podržavali i Osamu bin Ladena, prst na čelo dečko.

  • katarina

    17. jul 2018 | 06:23

    Trpecete Vi gladni molicete da Vi Srbiju za pomoc ,vreme je na nasoj strani ma koliko Vi i slicni Vama mislili drugacije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA