≫ 

Navršilo se šest meseci od ubistva Olivera Ivanovića: Zid ćutanja i dalje krije počinioce i nalogodavce

Kolege, prijatelji i porodica odali počast ubijenom lideru GI SDP na mestu gde je ubijen

  • 4

Danas se navršava šest meseci od ubistva Olivera Ivanovića lidera Građanske inicijative Srbija, demokratija, pravda u Kosovskoj Mitrovici, a počinioci i nalogodavci još uvek nisu otkriveni.

Kosovo na korak od vizne liberalizacije? Haradinaj uputio zahvalnicu SAD: Vaša podrška nam je od životne važnosti

Sveži buketi cveća i zapaljene sveće na ploči ispred stranačkih prostorija gde su se okupili njegovi prijatelji i saradnici, kao i švajcarski ambasador u Prištini Jean-Hubert Lebet potvrđuju da on neće biti zaboravljen, a iz GI SDP poručuju kako se stiče utisak da se istraga o tom zločinu nije pomerila.

- Nisam mogla ni da zamislim da istraga Oliverovog ubistva neće dati rezultate ovoliko dugo vremena, da i posle šest meseci imamo samo spekulacije i nagađanja. Nikako mi se ne sviđa to što je prošlo ovoliko vremena, jer se bojim da cilj i jeste upravo odugovlačenje koje će ovaj slučaj marginalizovati i baciti u zaborav - rekla je za "Novosti" supruga Milena i dodala da se nada da će oni koji rade na slučaju uskoro imati neke konkretne informacije i da će počinioci ovog gnuskog zločina biti privedeni pravdi.

- Oliver to zaslužuje - rekla je.

Milena se oglasila i na Tviteru, gde je podelila fotografiju na kojoj je zajedno sa Oliverom i njihovim sinom Bogdanom, uz kratku poruku "Šest meseci", koliko je prošlo od ubistva.

Milena na Tviteru "broji dane" od ubistva njenog supruga-Printskrin: Tviter/PopovicMilena10

Iz GI SDP poručuju da već šest meseci nisu dobili nikakvu informaciju vezanu za ubistvo.

- Navodno svi nešto rade, i tužilaštvo u Beogradu i tužilaštvo u Prištini, kažu saslušan je veliki broj svedoka ali nijedan detalj nam nije poznat - piše u saopštenju.

Navodeći da vlasti u Beogradu i Prištini kao i međunarodna zajednica "imaju odgovornost za ubistvo najpoznatijeg lidera Sba sa Kosova i Metohije", GI SDP je ponovio da će nastaviti da se bori za sve ono za šta se Ivanović zalagao, prvenstveno za opstanak Srba na Kosovu.

Oliver Ivanović sahranjen je u Aleji zaslužnih građana u Beogradu-Foto: Marko Jovanović

- Poslednja informacija je bila da su istražni organi Beograda i Prištine imali sastanak, ali ni o tome nema detalja u javnosti, pa ostaje da verujemo da su razmenili sve potrebne informacije i dokumentaciju vezanu za istragu i da će možda konačno pronaći ubicu Olivera Ivanovića - stoji u saopštenju.

Potpredsednica GI SDP Ksenija Božović koja je pozvala predstavnike tužilaštava iz Beograda i Prištine, ali i međunarodne zajednice, da izađu u javnost sa nekom informacijom o istrazi ubistva i razmisle o porodici i saradnicima Olivera Ivanovića koji svakodnevno čekaju da saznaju istinu.

- Jedini novi detalj za ovih šest meseci jeste sastanak Tužilaštva Beograda i Prištine u Prištini, ali nešto zvanično ili neki detalj sa tog sastanka do današnjeg dana nemamo ni mi, a koliko vidimo ni javnost – podvukla je Božović.

Potpredsednica GI SDP Ksenija Božović-Foto: Tanjug/Boki

Ona je izrazila zabrinutost zbog ćutanja nadležnih poslednjih meseci vezano za istragu o ovom zločinu.

Oliver Ivanović (1953-2018) ubijen je ujutro 16. januara ispred prostorija GI SDP kada je na njega pucano iz automobila u pokretu.

Biografija: Ko je bio Oliver Ivanović?

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    16. jul 2018 | 17:55

    Nasa strana se i ne trudi.

  • CH

    16. jul 2018 | 19:04

    Realno gledano ni u svetu ne mogu sva ubistva biti rasvetljena,treba ponekad više vremena bez obzira o kome se radi,kome se žuri neka pokuša sam ako ima sposobnosti.

  • The police

    17. jul 2018 | 11:43

    Ništa ! Na žalost. Kako nalogodavci da obelodane svoje prljave poslove.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA