Vučić stigao u Pariz: Predsednik Srbije započeo dvodnevnu posetu Francuskoj

Tokom ove radne posete, predsednik Vučić će sa predsednikom Makronom razgovarati o bilateralnim odnosima, naročito ekonomskoj saradnji dveju zemalja, zatim o situaciji u regionu, sa posebnim osvrtom na dijalog između Beograda i Prištine

  • 37

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u dvodnevnu posetu Francuskoj, na poziv francuskog predsednika Emanuela Makrona.

Makron će imati tri važne poruke za Vučića, a jedna se tiče Kosova: Kakav je stav Francuske uoči nastavka pregovora u Briselu?

Tokom ove radne posete, predsednik Vučić će sa predsednikom Makronom razgovarati o bilateralnim odnosima, naročito ekonomskoj saradnji dveju zemalja, zatim o situaciji u regionu, sa posebnim osvrtom na dijalog između Beograda i Prištine, kao i o evropskim integracijama Srbije, saopštila je predsednikova Služba za saradnju s medijima.

Po završetku susreta biće održan radni ručak, koji Makron priređuje za Vučića u Jelisejskoj palati, nakon kojeg je predviđeno obraćanje dvojice predsednika, navedeno je u saopštenju.

Predsednik Srbije sleteo je na aerodrom u Parizu gotovo u isto vreme kada i fudbalska reprezentacija Francuske koja je u nedelju osvojila svetsko prvenstvo u fudbalu. On je na puta od aerodroma do hotela mogao da vidi hiljade Francuza koji su dočekali šampione sveta.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    16. jul 2018 | 19:32

    Ovaj sastanak nam je jako bitan.

  • Davor

    16. jul 2018 | 19:31

    Poseta od velikog značaja za Srbiju i njen dalji put.

  • Dragana

    16. jul 2018 | 19:52

    Znacajan sastanak, pogotovo zbog nase ekonomije, i zato treba teziti sto boljim odnosima sa Francuskom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA