"Preševsku dolinu" na sto ili prekid dijaloga u Briselu: Zapaljivi komentari stižu iz Prištine uoči nastavka pregovora

- Prištinska delegacija bi trebalo ozbiljno da shvati zahtev Albanaca iz tog dela Srbije da se o njihovim problemima razgovara u Briselu - rekao je lider DPA u Preševu Ragmi Mustafa

  • 36

Lider DPA u Preševu Ragmi Mustafa izjavio je da bi Priština trebalo da prekine dijalog sa Beogradom, ukoliko "Preševska dolina", ne bude tema tog dijaloga.

Tači i Haradinaj jači od Evrope? Iz EU traže formiranje ZSO bez odlaganja, kosovska vlada odlučno odbija

Ragmi Mustafa je za televiziju T7 rekao da bi prištinska delegacija, predvođena kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem trebalo, kako kaže, ozbiljno da shvati zahtev Albanaca iz tog dela Srbije da se o njihovim problemima razgovara u Briselu, navodi se u preš klipingu Unmik-a.

Gradonačelnik Bujanovca Šaip Kamberi tvrdi da se prava Albanaca s područja centralne Srbije godinama krše, uprkos sporazumima koji su potpisani.

Prištinska delegacija, predvođena kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem trebalo bi ozbiljno da shvati zahtev Albanaca iz tog dela Srbije-Foto: Tanjug/AP

Skupština albanskih odbornika, tri opštine juga centralne Srbije, usvojila je u subotu "Političku deklaraciju", kojom traži od privremenih kosovskih institucija i vlasti u Beogradu da u dijalog o normalizaciji odnosa bude uključen i, kako kažu, politički status Albanaca iz Bujanovca, Preševa i Medveđe, triju opština na teritoriji juga centralne Srbije.

Između ostalog, oni traže da njihova prava u briselskom dijalogu zastupa predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači i Ramuš Haradinaj, budu zastupnici njihovih interesa u Briselu, koji bi im, kako smatraju, obezbedili isto "ono što Srbija traži za srpsku manjinu na Kosovu i Metohiji".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    17. jul 2018 | 12:46

    Dobar vic uvek se nasmejem kad procitam ovakve teme.

  • Titty Mcboob

    17. jul 2018 | 12:41

    Jel siptari sta se sada krsi? Trabamo mi vas da napokon proteramo iz srbije

  • Jovan Ktć

    17. jul 2018 | 14:54

    Njihovoj drskosti nema kraja! Bilo bi lepo da prekinu pregovore, a mi da povučemo ono što je potpisano, a neodgovara nam, i da se pozovemo na rezoluciju 1244. Da vidimo šta će onda. ZSO ne verujem da će osnovati po Briselskom sporazumu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA