≫ 

Prištinska delegacija zamalo uhapšena uoči odlaska u Brisel! Avion sa bivšim pripadnicima OVK uleteo u naš vazdušni prostor

Ovu vest je objavio sinoć direktor prištinske televizije Kljan Kosova, Baton Hadžiju, koji se nalazio u avionu, inače, u privatnom vlasništvu zamenika premijera Bedžeta Pacolija

  • 37

Avion, kojim su lideri privremenih kosovskih institucija otputovali u Brisel, pogrešnim navođenjem iz kontrolnog tornja u Tirani, zalutao je u vazdušni prostor Republike Srpske, koji kontrolisu srpske nadležne službe.

(UŽIVO) Završena runda pregovora u Briselu! Vučić posle sastanka: Oni traže sve, mi se borimo za kompromis (FOTO) (VIDEO)

Ovu vest je objavio sinoć direktor prištinske televizije Kljan Kosova, Baton Hadžiju, koji se nalazio u avionu, inače, u privatnom vlasništvu zamenika premijera Bedžeta Pacolija.

Kako je preneo portal prištinske GazeteExpres, Hadžiju je rekao da cela situacija zamalo nije okončana "diplomatskim incidentom" jer su trojica lidera privremenih kosovskih institucija, inače, bivših pripadnika tzv OVK, mogla biti uhapšena od srpskih vlasti.

A sve to, kako se navodi, dogodilo se zbog nebrige kontrolnog tornja aerodroma u Tirani, koji je avion sa kosovskim političkim liderima umesto prema Brindiziju, usmerio u vazdušni prostor Republike Srpske.

Ramuš Haradinaj, Hašim Tači i Kadri Veselji-Foto: president-ksgov.net

U avionu su, pored Pacolija, bili još predsednik parlamenta Kadri Veselji, premijer Ramuš Haradinaj i zamenik premijera Fatmir Ljimaj.

U avionu, međutim, nije bio i predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači, što nije prvi put da on ne putuje zajedno sa svojim kolegam.

Poslednji primer je samit EU i Zapadni Balkan održan u Sofiji, kada je Tači došao odvojeno od Haradinaja.

Hadžiju je, navodi portal, rekao da je mogućnost da bivši pripadnici tzv. OVK "padnu u ruke Srba" izbegnuta zahvaljujući Pacoliju, koji je pilotu aviona naložio da se vrati u Tiranu, odake su ponovo poletili ka Briselu, ovog puta sa novim koordinatama.

VIDEO: Kosovo u 21. veku - Albanci KAMENOVALI Srbe tokom slave

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nadan

    18. jul 2018 | 18:02

    Jos jedna u nizu albanskih provokacija, na koju barem za sada EU i dalje cuti .

  • Bili

    18. jul 2018 | 13:30

    Zašto ga nisu prizemljili, kada su u njemu bili neprijatelji države Srbije?

  • Sanja

    18. jul 2018 | 13:40

    Trebali su da budu uhapšeni, nema ničeg spornog.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA