≫ 

Ugljanin provocira, Pacoli planira dolazak u Novi Pazar: Čeka na odobrenje srpskih vlasti

Na njegovo ime upućen je poziv da 21. i 22. jula dođe u Novi Pazar, ali i u nekoliko drugih opština u Sandžaku

  • 53

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli mogao bi da poseti Novi Pazar ako mu srpske vlasti dozvole da prisustvuje događaju koji u tom gradu organizuje Bošnjački nacionalni savet, navodi prištinska televizija "Kljan Kosova".

Nova Dačićeva zagonetka za Pacolija: Danas idem na put, neću reći gde, neka pogađa!

Na njegovo ime upućen je poziv da 21. i 22. jula dođe u Novi Pazar, ali i u nekoliko drugih opština u Sandžaku, prenosi portal "Kossev", koji je objavio i fotografiju dokumenta sa pozivom koji potpisuje sekretar Bošnjačkog nacionalnog veća Mirza Hajdinović.

On je, kako se jasno navodi u dokumentu koji je objavio "Kljan Kosova", pozvan u svojstvu "zamenika premijera i ministra spoljnih poslova Republike Kosovo" i to da učestvuje na svečanoj sednici Nacionalnog veća Bošnjaka i na debati „Proces uspostavljanja regionalne stabilnosti i saradnje na Balkanu“.

Drugog dana dnevnog reda, kako se navodi u pozivnici, predviđa se i da Pacoli poseti druge opštine i Peštersku visoravan.

Foto: Tanjug/Irfan Ličina

- Prihvatanjem ovog poziva i Vašim dolaskom učinićete veliku čast Bošnjačkom nacionalnom vijeću, Bošnjacima i svim građanima Sandžaka... Primite izraze našeg poštovanja - navodi se u pozivu.

Pacoli je rekao da će prihvatiti poziv ako mu srpske vlasti dozvole da doputuje, preneto je u današnjem UNMIK-ovom pregledu štampe.

Predsednik Bošnjačkog nacionalnog saveta je Sulejman Ugljanin, koji je i lider Stranke demokratske akcije.

VIDEO: Obeleženo 20 godina od otmice Srba na području Orahovca

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragana

    18. jul 2018 | 17:17

    Kosovo je sastavni deo Srbije, a Pacoli ce traziti dozvolu kako bi pokazao da je ono po njemu suverena drzava, klasicna provokacija.

  • jocko

    19. jul 2018 | 07:45

    U kom svojstvu dolazis i koji su razlozi tvog dolaska?I odakle dolazis.

  • Fudbaler

    18. jul 2018 | 21:09

    Pacoli je rekao da će prihvatiti poziv ako mu srpske vlasti dozvole da doputuje, preneto je u današnjem UNMIK-ovom pregledu štampe. Srbija je na pravom putu razvoja i napretka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA