≫ 

Egipat i Srbija dele istu vrstu odgovornosti! Vučić sa egipatskim predsednikom Parlamenta (FOTO)

Predsednik Vučić je istakao da je Egipat iskreni prijatelj i Srbije i srpskog naroda i naglasio da je neophodno raditi na intenziviranju saradnje na svim nivoima

  • 15

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Parlamenta Arapske Republike Egipat Alij Abdel Aal razgovarali su danas o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu i globalnim pitanjima.

Vučić i nemački akademik Haker razgovarali: Kako sprečiti odliv mozgova i vratiti mlade naučnike u zemlju? (FOTO)

Predsednik Vučić je istakao da je Egipat iskreni prijatelj i Srbije i srpskog naroda i naglasio da je neophodno raditi na intenziviranju saradnje na svim nivoima, naročito na jačanju ekonomskih odnosa.

Predsednik Vučić je izrazio nadu da će Egipat i dalje uvažavati interese Srbije u međunarodnim organizacijama. On je istakao da Srbija na Balkanu i Egipat na Bliskom istoku i afričkom kontinentu dele odgovornost za stabilnost tih regiona, što je još jedna dodirna tačka za jačanje odnosa dveju zemalja.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

Predsednik Parlamenta Egipta je istakao da su Egipat i Srbija na regionalnom i međunarodnom nivou prijateljske države, i naglasio da Egipat ne zaboravlja podršku koju im je Srbija pružila 1973. i 2013. godine u borbi protiv terorizma.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

On je rekao da ekonomska saradnja ne prati političke odnose i dodao da Egipat ima dobre građevinske kompanije koje rade širom sveta, naročito na izgradnji mostova, kanala i puteva, nadajući se skorom ulasku egipatskih kompanija na srpsko tržište.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

Tokom susreta, dvojica sagovornika razgovarali su i o značaju saradnje u oblasti građevinarstva i turizma, kao i o uspostavljanju redovne avio linije Beograd-Kairo.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

Predsednik Vučić uputio je poziv predsedniku Arapske Republike Egipat Abdelu Fatahu el Sisiju da poseti Srbiju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darefdh

    19. jul 2018 | 14:48

    Niko ne sumnje u podrsku Egiota, ipak mi imamoo odlican odnos i dugo prijateljstvo!

  • darko

    20. jul 2018 | 07:27

    Konstantno treba ulagati napore, unapređivati saradnju i razvijati prijateljstvo medju narodima.

  • Dragan

    20. jul 2018 | 09:18

    Podrska Egipta? Prava stvar.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA