Roditeljima nije svejedno zbog ove Đurićeve izjave: "Ne možemo da garantujemo da nam deca neće ginuti"?!

Neoprezno i nepotrebno

  • 65

Komentarišući poslednju rundu dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić objasnio je da je bila najteža do sada, pre svega zbog pretnji ratom, nasiljem i insistiranjem na punom priznanju nezavisnosti Kosova od strane Ramuša Haradinaja i Hašima Tačija.

Međutim, jedna njegova rečenica unela je poseban nemir u javnosti, pogotovo kod roditelja širom Srbije, kojima ovakve stvari sigurno ne mogu da budu "rutinsko primljene vesti putem medija."

Neoprezna i opasna izjava glasi:

Pitanje Kosova je povezano i sa pitanjem ekonomskog napretka. Ako ne bi bilo dogovora, ne bi stvari ostale kakve jesu. Narednih tri, četiri, pet godina bismo sigurno vratili zemlju i region u sukobe. Ne bi bilo mira. Ne bismo mogli da osigramo da deca neće opet ginuti.

- Zato nam je ta vrsta dogovora važna. Uvek ima teškog uslovljavanja. Nemojte da mislite da možemo da nastavimo sa ekonomskim oporavkom, ako ne bude rešenja - rekao je Đurić na konferenciji za novinare.

On je dodao i to da od toga da li ćemo dozvoliti zamrznuti konflikt ili ne, zavise i odnosi sa EU i radna mesta.

Šta god da je hteo da poruči, nije jasno zbog čega ponavljamo, rečenicom "da nećemo moći da osiguramo da nam deca ne ginu u budućnosti".

Kompleksnost situacije na Kosovu se sigurno ne rešava ovakvim izjavama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    20. jul 2018 | 11:26

    Ova otimacina teritorija Srbije koja je danas sa Junzom Srbijom Kosovo i Metohijom ima za Srbiju jako opasnu pozadinu. Danas zapad koristi unutrasnje neprijatelje Srbije, albance u juznoj Srbiji Kosovo i Metohija koji traze otcepljenje i pripajanje Albaniji, albance u centralnoj Srbiji Medvedja Presevo koji traze pripajanje Kosovu i Metohiji a potom Albaniji. Lideri nekih Sandzackih poltickih partija uz saglasnost zapada i Turske zahtevaju autonomiju Sandzaka (Raske oblasti) a potom i teritorijalno pripajanje Bosni i Hercegovini Nezanemarljiv deo politickih struktura Vojvodine zahteva povratak autonomije a potom i pripajanje Madjarskoj Plan Zapada je sledeci kroz EU u nedogled poglavlja sa vladom Srbije Srbija se uslovljava politicki,ekonomski,vojno a iznutra sa svojim ambasadorima u Srbiji koji komuniciraju sa velikim brojem Srpskih politicara , Srpskim medijiima,rmnogobrojnim ”humanitarnim organizacijama u Srbiji”,mnogobrojnim ”NVO nevladinim organizacijama u Srbiji ”i na taj nacin Zapad kreira i sprovodi pakleni plan teritorijalnog parcanja i umanjenja Srbije na Beogradski pasaluk. Zapad je dosad putem svog uticaja u Srbiji uspio potpuno oslabiti Vojsku Srbije na beznacajnost a sve koji su branili Srbiju od NATO agresije 1999 su isporuceni NATO sudu u Hagu 1=Svodjenjem Srbije na Beogradski pasaluk je trajno eliminisanje uticaja i vojno-politicko prisustvo Putinove Rusije sa Balkana (cele bivse ex Jugoslavije ) i stalno vojno-politicko-ekonomski stacioniranje NATO-USA EU na podrucju celog Balkana 2=teritorijalno umanjiti Srbiju na Beogradski pasaluk i potpuni nestanak Srbije kao garanta Dejtonskog sporazuma i opstanka Repoublike Srpske. Po umanjenju Srbije na Beogradski pasaluk Republiku Srpsku ce Zapad izbrisati,nece postojati,bice laki plen vojne okupacije NATO-USA-EU i njenih unutrasnjih igraca i saveznika ostatka Bosne i Hercegovine. Zapad kreira svoj vojno-politicki-ekonomski interes na Balkanu (bivse ex SFRJ)iskljucivo kroz svoje saveznike Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu sa Sandakom a bez izbrisane Republike Srpske, Crnu Goru,Makedoniju,Veliku Albaniju, Madjarsku koja ce imati na poklon Vojvodinu. Srbija je planom zapada umanjena na Beogradski pasaluk i nece imati nikakvu spoljno politicku ulogu na Balkanu a trajno bi Putinova Rusija bila eliminisana sa Balkana jer na podrucju celog Balkana bio bi NATO. Zapad bi upravljao kroz svoje ljude u Beogradu Beogradskim pasalukom pod pretnjom totalnog postojanja i Beogradskog pasaluka a tada Srbija-Beogradski pasaluk nebi imala mogucnost pomoci Putinove Rusije. Jedini spas opstanka Srbije je vojni savez sa Putinovom Rusijom danas jer sutra ce Srbija biti umanjena do Beogradskog pasaluka. Odbranom Juzne Srbije Kosova i Metohije je odbrana opstanka celovite Srbije. Bez jake i jedinstvene Srbije i jake prosrpske vlade u Beogradu, jake Srpske vojske i u vojnom savezu sa Putinovom Rusijom nema opstanka Srbije !

  • Ljubiša

    19. jul 2018 | 18:31

    Gde su sad ovi ''junaci'' sa društvenih mreža?Kosovo je srce Srbije,ali nek ga neko drugi brani,a oni će i dalje da kokodaču ''Ne damo Kosovo''...i slične parole.

  • SasaV

    20. jul 2018 | 09:49

    Izvlacili iz konteksta ili tumacili reci na bilo koji nacin,resenja na KiM nema,mirnim putem i uz dogovor sa siptarima. Dobili su vetar u ledja i osilili se,ne siptari nego njihovi kriminalci. Jedini i pravi mir da se vojska i policija Srbije vrati na Ustavne granice,ti kriminalci pohapse a lokalne plemenske poglavice pocaste da nastave da zive i rade normalno i izbiju iz glave san o nekakvoj velikoj albaniji...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA