Sramotni udar Ugljanina na Srbiju: Vučić nije naš predsednik, niti Brnabić premijerka, da je Sandžak država danas bih priznao Kosovo (VIDEO)

On je poručio premijerki Ani Brnabić da se izvini zbog pretnji upućenih Bošnjacima i njihovim predstavnicima i pozvao Evropsku uniju, OEBS i Ujedinjene nacije da razmotre te pretnje

Predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) Sulejman Ugljanin nastavlja sa provokacijama. Nakon što je pozvao Bedžeta Pacolija, ministra spoljnih poslova Kosova u posetu Novom Pazaru, što su vlasti iz Beograda sprečile, Ugljanion je danas izjavioda predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije bošnjački predsednik, a da Ana Brnabić i članovi Vlade Srbije nisu bošnjačka premijerka i ministri.

Zna se kako se postupa sa onima koji ilegalno ulaze na prostor suverene zemlje! Vulin potvrdio: Pacoliju je zabranjena diplomatska poseta Srbiji

- Srpski državni organi srpske države Srbije su legitimni predstavnici srpskog naroda čije interese zastupaju i to, smatram, dobro rade. Mi hoćemo sa njima da pričamo o budućim odnosima, ali oni nisu naši premijeri, predsednici, ministri ili poslanici. Ni Vučić, ni Brnabić, ni Dačić, ni Vulin. To neka izbiju sebi iz glave - rekao je Ugljanin na konferenciji za novinare.

On je kazao da je BNV, kao zastupnik interesa Bošnjaka u Srbiji, u skladu sa zakonom pozvalo ministra spoljnih poslova Kosova Bedžeta Pacolija da poseti Novi Pazar, što organi Srbije nisu dozvolili, iznoseći, kako je rekao, opasne pretnje Bošnjacima i njihovim legitimno izabranim predstavnicima.

- Čuo sam da je srpski predsednik srpske države Srbije Vučić izjavio da brine o Bošnjacima. Nemoj on da brine o Bošnjacima, jer su oni o kojima je brinuo završili u Srebrenici, 8.372 njih. Vučić je izjavom da treba ubiti 100 Bošnjaka za jednog Srbina inspirisao zločine nad Bošnjacima u Srebrenici, Sandžaku i na Kosovu - rekao je Ugljanin.

On je poručio premijerki Ani Brnabić da se izvini zbog pretnji upućenih Bošnjacima i njihovim predstavnicima i pozvao Evropsku uniju, OEBS i Ujedinjene nacije da razmotre te pretnje.

- Srbija nije rasvetlila niti jedan zločin nad Bošnjacima, a presudama Međunarodnog suda pravde je proglašena krivom za Srebrenicu i Kukuroviće. Srpske oružane snage su realna pretnja po Bošnjake, a ukoliko se bilo kakvo zlo desi Bošnjacima, medjunarodna zajednica će snositi odgovornost. Od EU tražimo i da organizuje sastanak predstavnika Bošnjaka i Srbije kako bismo rešili naše odnose - kazao je Ugljanin.

Komentarišući to što su potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić i narodni poslanik Muamer Zukorlić kritikovali poziv upućen Pacoliju, Ugljanin je kazao da su to "Bošnjaci koji su u službi Vlade Srbije, od koje primaju platu i da zbog toga moraju da pevaju kako im se diriguje".

Odgovarajući na pitanje da li je BNV pozivom Pacoliju priznalo nezavisnost Kosova, Ugljanin je rekao da je Kosovo priznalo 147 država.

- Da smo mi država, ja bih ga odmah priznao. Ali, nismo - dodao je Ugljanin.

On je najavio da će uskoro posetiti Kosovo i da će se sastati sa Pacolijem kako bi mu se zahvalio na dobroj volji i spremnosti da poseti Novi Pazar.

Ugljanin je naglasio da poziv Pacoliju nije upućen zbog kampanje pred izbore za BNV, kao ni zbog medijske pažnje, već kako bi od njega čuli kako izgledaju i teku pregovori Beograda i Prištine u Briselu.

On je izjavo i da nisu tačne tvrdnje da je BNV slalo poruke direktorima škola u Novom Pazaru kojim ih je pozivalo da prisustvuju sednici i tribini na kojoj je Bedžet Pacoli trebalo da govori.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    23. jul 2018 | 16:10

    Rukovodstvo Srbije kroz istoriju je uvek sporo reagovalo,pustilo da pozar se prosiri i bude tezak za gasanje a tada je kasno... 90-ih kad je Rusiju vodio nestabilan alkoholicar Jeljcin mi smo zeleli vojni savez sa Rusijom tek kad su NATO avioni bombardovali Srbiju Danas kad Rusiju vodi Putin, novi Staljin u blazem obliku i umesto da udjemo u vojni savez sa Rusijom i sprecimo da Zapad Srbiju svede na Beogradski pasaluk. Zapadu NIJE CILJ DA UVEDE SADASNJU SRBIJU U EU VEC UMANJENU NA NIVOU BEOGRADSKOG PASALUKA. OVO STO SE DESAVA U SANDZAKU JE SAMO SPROVODJENJE PLANA ZAPADA A SRPSKA VLAST ILI JE NEUKA ILI NEZELI DA SAGLEDA REALNU OPASNOST OPSTANKA SRBIJE I POD HITNO VOJNI SAVEZ SA RUSIJOM I VOJNE BAZE PO CELOJ SRBIJI ! ZASTO ? SVODJENJEM SRBIJE NA BEOGRADSKI PASALUK ZAPAD UKLANJA ZADNJU OPSANOST ZA NJIH DA RUSIJA UDJE VOJNO NA BALKAN A TIME ZAPAD PREUZIMA KROZ NATO POTPUNU KONTROLU NAD BALKANOM. REPUBLIKA SRPSKA NESTAJE ONOG MOMENTA KADA JE SRBIJA SVEDENA NA BEOGRADSKI PASALUK JER TADA NEMA VISE SRBIJE KAO GARANTA DEJTONSKOG SPORAZUMA A REPUBLIKA SRPSKA NESTAJE KROZ BLIC OPERATIVNI ZAHVAT NATO U SARADNJI SA BOSANSKOM ARMIJOM. EU POGLAVLJA SU SAMO SREDSTVA DA SE KUPUJE VREME I DA SRBIJA CINI DALJE USTUPKE PRVO SA PREDAJOM TERITORIJE JUZNE SRBIJE KOSOVO I METOHIJE,NASTAVLJA SE SA SANDZAKOM(RASKA OBLAST), VOJVODINA PA TO SVE KAD SE ODVOJI MILOM ILI SILOM POSTO SRBIJA NEMA VOJNI SAVEZ SA RUSIJOM TADA ZAPAD KORISTI KOMBINOVANI POLITICKO-EKONOMSKI-VOJNI PRITISAK NA SRBIJU DOK JE NE SVEDE NA BEOGRADSKI PASALUK A TADA SRBIJE NEMA NI KAO DRZAVE NI VOJNO SPOSOBNA DA ZASTITI SEBE A KAMOLI REPUBLIKU SRPSKU. VLAST U BEOGRADU DA SE PROBUDI I HITNO VOJNI SAVEZ SA RUSIJOM I RUSKE VOJNE BAZE PO CELOJ SRBIJI AKO SE ZELI CELOVITA SRBIJAS ILI BEOGRADSKI PASALUK U MOZDA DO TADA RASPADNUTI EU

  • Marina

    23. jul 2018 | 15:30

    Da smo država za ovo bi bio u zatvoru.

  • šumadinac

    23. jul 2018 | 15:37

    Ako je stvarno ovo izjavio pod hitno mu uzeti pasoš kao i ostalima koji misle kao i on pa ga proterati iz zemlje!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA