≫ 

Hoti objasnio šta Albanci očekuju od konačnog sporazuma Beograda i Prištine: Hoće i nadoknadu ratne štete

- Početak novog procesa dijaloga sa Srbijom bez prethodnih priprema je opasan i neodgovoran - rekao je Hoti i upozorio da postoje nastojanja da dijalog vode nelegitimne institucije, van ustavnog mandata

  • 17
Avdullah Hoti, Avdulah Hoti Printskrin: Youtube/Gazeta Express

Šef poslaničke grupe Demokratskog saveza Kosova (DSK) Avdulah Hoti ocenio je danas da bi dijalog Prištine i Beograda trebalo da bude završen konačnim sporazumom i da omogući punu normalizaciju odnosa i međusobno priznanje dve zemlje, kao i članstvo Kosova u Ujedinjenim nacijama.

Velike sile promenile stav, okreću leđa Albancima: Moguć zaokret u politici SAD kad je reč o rešavanju kosovskog pitanja

Hoti je u objavi na svom Fejsbuk profilu poručio da Demokratski savez Kosova ostaje privržen ozbiljnom pregovaračkom procesu i dodao da sporazum Prištine i Beograda treba Kosovu da otvori put ka učlanjenju u EU i NATO.

- Sporazum sa Srbijom treba da bude postignut uz poštovanje teritorijalnog integriteta Kosova, očuvanje unitarnog karaktera države Kosovo i uz poštovanje duha Ustava Kosova - napisao je Hoti na Fejsbuku.

Srbija bi, kako je ocenio, trebalo da odmah ponudi podatke o nestalima, da pokaže volju za izvinjenjem kao i nameru za nadoknadu ratne štete.

- Početak novog procesa dijaloga sa Srbijom bez prethodnih priprema je opasan i neodgovoran - rekao je Hoti i upozorio da postoje nastojanja da dijalog vode nelegitimne institucije, van ustavnog mandata.

Šef poslanika DSK rekao je da dijalog treba da vode državne institucije koje imaju ustavna ovlašćenja i politički legitimitet.

Skupština Kosova danas nastavlja raspravu o dijalogu sa Srbijom.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja...RS

    30. jul 2018 | 21:08

    Nije ovo lose da se pokrene pitanje ratne odstete,i treba da plate i oni i NATO,puno su stete nanijeli Srbima.

  • Milan

    30. jul 2018 | 19:57

    Bem ti sitno zito, ovaj skroz izgoreo po glave!

  • Srbijanka

    30. jul 2018 | 19:58

    Idi te vise svi u albaniju to je vasa zemlja kao krpelji ste boze sacuvaj kako da vam SE vise dokaze Kosovo je srbija ili ste glupi ili gluvi pre BI SE reklo glupo zaostali

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA