Premijerka se oglasila povodom zahteva kongresmena da se objave dokumenta o Draži

Brnabić je istakla da je za Srbiju to pismo važno

  • 24

Premijerka Ana Brnabić se oglasila povodom pisma, koje joj je uručio kongresmen Ted Po. U pismu, u koje je Telegraf.rs ekskluzivno imao uvid, Po traži da se objave dokumenta vezana za suđenje i pogubljenje vođi JVuO i četničkog pokreta Dragoljubu Draži Mihailoviću.

Želimo da saznamo detalje o montiranom suđenju i gde je sahranjen: Dražin unuk za Telegraf o zahtevu Amerikanaca da se otkrije istina o stradanju njegovog dede

Na pitanje da li će Srbija objaviti dokumente vezane za četničkog komandanta Dragoljuba Dražu Mihailovića, što je traženo iz SAD, Brnabić je objasnila da to nije zvaničan stav Vašingtona, nego se radi o pismu koje joj je uručio jedan kongresmen koji pripada "srpskom kokusu".

Premijerka odgovara na pitanja novinara - Foto: Tanjug/Tanja Valič

Ona je rekla da je tom kongresmenu u ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića uručila orden kojim ga je on odlikovao za sve što je uradio za Srbiju.

Brnabić je istakla da je za Srbiju to pismo važno i da ga je zato odmah uručila ambasadi u Vašingtonu, kako bi zvaničnim putem bilo prosleđeno državnim organima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    1. avgust 2018 | 07:54

    Nakon skidanja oznake tajnosti svaki dokument mora biti transparentan.

  • Milan Lovrić

    31. jul 2018 | 13:39

    Све што је у интересу истине мора изаћи на видело и премијерка је добро реаговала кад је предала писмо амбасади да све иде важећом процедуром.

  • Igor

    31. jul 2018 | 14:37

    Premijerka Brnabic je odlicno postupila.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA