Da li će Kosovo biti na dnevnom redu: Danas pada odluka?

Iako Velika Britanija 1. avgusta preuzima predsedavanje Savetu bezbednosti UN, mediji u Britaniji ni slova ne posvećuju ovoj temi

  • 13

Službenici u Forin ofisu najavljuju da će okviri i smernice britanskog plana predsedavanja Savetom bezbednosti Ujedinjenih nacija biti objavljeni danas.

Britanija udara rampu Srbiji u UN: Ne daju raspravu o Kosovu

RTS dodaje da će okviri i smernice tog plana biti objavljeni na stranicama "Njujork tajmsa".

Iako Velika Britanija 1. avgusta preuzima predsedavanje Savetu bezbednosti UN, mediji u Britaniji ni slova ne posvećuju ovoj temi.

Kako je navela dopisnica RTS iz Londona, upućeni spoljnopolitički analitičari, što bliski strankama, što oni nezavisni, prosto su iznenađeni da njihova zemlja preuzima predsedavanje SB UN jer, kažu, svi su toliko obuzeti Bregzitom da im je to jednostavno promaklo.

"Večernje novosti" prethodno su objavile da Velika Britanija namerava da spreči da se tokom avgusta održi redovna sednica o situaciji na Kosovu i Metohiji. To bi bilo prvi put da se na Ist Riveru o ovoj temi ne diskutuje u tromesečnom intervalu, navodi list.

Prema saznanjima "Novosti", trenutno se vodi rasprava o programu rada Saveta bezbednosti za naredni mesec i London nije kandidovao temu za KiM, a i neće, jer smatraju da je stanje u našoj južnoj pokrajini dobro i da za to nema potrebe.

Izvori lista tvrde da se tome žestoko protive Kina i Rusija, a ishod ove diplomatske bitke trebalo bi da bude poznat do kraja ove nedelje.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    1. avgust 2018 | 10:22

    Naše oči su uprte u Kinu i Rusiju i verujemo da će i dalje biti na našoj strani i strani pravde.

  • kontesanera

    1. avgust 2018 | 10:19

    Situacija na KiM uopšte nije sjajna kako je predstavljaju, a mi ćemo se zalagati da se ta tačka nađe na dnevnom redu sednice.

  • vasa

    1. avgust 2018 | 10:16

    Danas pada odluka..čekamo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA