Pitanje Kosova ne sme da završi još jednom kolonom: LDP spreman da ponudi plan za rešenje problema

Kako je navedeno, bliska istorija je pokazala da smo, kada god smo postavljali zahteve i ultimatume, na kraju završili u kolonama na putu ka Beogradu

  • 42

Liberalno demokratska partija (LDP) saopštila je danas da je potrebno postići kompromis sa Albancima sa Kosova i Metohije, koji garantuje mir celom regionu i ocenila da od dogovora Beograda i Prištine zavisi budućnost miliona ljudi i njihovih porodica.

KFOR se povukao: Nisu više kod jezera Gazivode, evo gde trenutno patroliraju

Kako je navedeno u saopštenju LDP-a, rešavanje pitanja Kosova i Metohije ulazi u završnu fazu, u kojoj Srbija mora pokazati zrelost i izboriti se za svoje interese u skladu sa realnim mogućnostima i potrebama društva.

- Ti interesi treba da oslikavaju realnost koja se ne može sakriti, i pored toga što smo već nedeljama pod kampanjom raznih nacionalističkih snaga koje ističu određene maksimalističke zahteve koji nemaju utemeljenje u stanju stvari na prostoru Kosova - navedeno je.

Kako je navedeno, bliska istorija je pokazala da smo, kada god smo postavljali zahteve i ultimatume, na kraju završili u kolonama na putu ka Beogradu.

Iz tog razloga, ukazuju, da ovi dani koji nas sećaju na te trenutke, treba da opomenu da pitanje Kosova i Metohije zato ne sme da se završi još jednom nepreglednom kolonom.

- Spremni smo da ponudimo okvir i plan za rešavanje takvog problema, neopterećeni procenitima i partijskim rejtinzima, jer ovo nije pitanje bilo koje partije, koalicije, pojedinaca - ovo je pitanje posle koga se menjaju naši unutrašnji odnosi i spoljni pritoriteti, i zato je svako kalkulisanje sa njim duboko pogrešno -saopšteno je.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    6. avgust 2018 | 15:55

    Ne mislim da ista pametno oni mogu da predloze!

  • Cika Velna

    6. avgust 2018 | 18:34

    Niti ces ti ili neko tvoj biti u toj koloni,a niti ces nekog od njih primiti na stan...nego ces spavati mirno kao i do tad,pa bi spram svega toga bilo ljudski da zacepis labrnju!!!

  • dugme

    6. avgust 2018 | 15:55

    Nemoj samo da vi dajete nikakvo resenje!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA