≫ 

Čelnici DSS-a iz Zlatiborskog okruga istupili iz stranke, odmah prešli u SNS

Pozvali su sve članove DS S sa kojima su se sve ove godine borili za dobrobit Užica, Zlatiborskog okruga i Srbije, da "ne veruju lažnim spasiteljima iz tajkunsko-lopovskog saveza" i da slede njihov put

  • 52

Posle odluke Predsedništva DSS da raskine sve koalicije na lokalnom nivou sa SNS zbog neslaganja sa politikom koju vlasti vodi prema KiM, čelnici DS S iz Zlatiborskog okruga odlučili su da istupe iz te stanke i da politički angažman nastave u SNS.

DSS napušta koalicije sa SNS-om, ne isključuju ulazak u Savez za Srbiju

Predsednik Okružnog odbora DSS Zlatiborskog okruga Nedeljko Milosavljević i potpredsednik Gradskog odbora DSS Užice i član Glavnog odbora DS S Miodrag Petković kažu da su neprijatno iznenađeni odlukom Predsedništva DS S, a posebno navode da ne razumeju koje su to promenjene okolnosti u pogledu vođenja kosovske politike, imajući u vidu napore koje državni vrh ulaže u odbranu nacionalnih interesa.

- Ovu, za nas neprihvatljivu odluku stranačke centrale, smatramo kao prolazni politički manevar ka saradnji sa ekipom političara koji su okupljeni u takozvani Savez za Srbiju. Posle višedecenijskog bavljenja politikom u okviru DS S ne možemo da učestvujemo i sarađujemo sa onim političarima koji su posebno u periodu 2008-2012. godine vodili neodgovornu i nacionalnu i ekonomsku politiku - navode u zajedničkom saopštenju.

Grad Užice Foto: uzice.net

Pozvali su sve članove DSS sa kojima su se sve ove godine borili za, kako kažu, dobrobit Užica, Zlatiborskog okruga i Srbije, da "ne veruju lažnim spasiteljima iz tajkunsko-lopovskog saveza" i da slede njihov put.

- Doneli smo odluku o istupanju iz DSS, a naš dalji politički angažman upravo opredeljuje borba za nacionalne interese za koje smo se i do sada zalagali i koju jedino možemo nastaviti u okviru SNS, u timu ljudi koje predvodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić - naveli su u zajedničkom saopštenju.

Ranije danas i odbornik DSS u Skupštini opštine Mali Zvornik Jovo Rogan saopštio je da se ne slaže sa odlukom centrale stranke o raskidu koalicije na loklanom novou sa SNS "kao ni sa ulaskom u Savez sa Ðilasom i Jeremićem" i dodao da će nastaviti da podržava politiku Aleksandra Vučića.

DS S odlučila je na sednici predsedništva da raskine koalicije na lokalnom nivou sa SNS, jer se ne slaže sa politikom prema KiM, a ne isključuju ni eventualni ulazak u Savez za Srbiju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Daca

    6. avgust 2018 | 17:48

    Sa pravim ljudima na pravom mestu

  • Zvezdana

    6. avgust 2018 | 17:48

    Doneli su pametnu odluku! Pa zna se ko želi dobro ovom narodu, Vučić naravno!

  • Dana

    6. avgust 2018 | 17:50

    Pametna i dobra odluka! Po ovome se vidi ko je bolji!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA