≫ 

Jednoglasna podrška Vučića iz jagodinske Skupštine za rešavanje kosovskog pitanja

Imajući u vidu da ovo nije partijsko, već državno i nacionalno pitanje, Skupština grada Jagodine smatra da cela Srbija treba jedinstveno da stane iza predsednika Aleksandra Vučića i svoje države

  • 19

Na predlog predsednika Skupštine grada Jagodine Dragana Markovića Palme, odbornici Skupštine grada Jagodine jednoglasno su na današnjoj sednici usvojili Odluku o pružanju podrške predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u pregovorima u Briselu o rešavanju problema Kosova i Metohije, uz posredovanje Evropske unije, kojim bi se postigao trajni mir između dva naroda.

Ovakva politika Hrvatske je ohrabrila Albance da prete kako će danas oteti Gazivode: Palma oštro reagovao na odlikovanje Gotovine i Markača

- Imajući u vidu da ovo nije partijsko, već državno i nacionalno pitanje, Skupština grada Jagodine smatra da cela Srbija treba jedinstveno da stane iza predsednika Aleksandra Vučića i svoje države. Predsednik Vučić vodi racionalnu i mudru državnu i nacionalnu politiku u veoma teškim i nasleđenim okolnostima pa mu dajemo bezrezervnu podršku za učešće u pregovorima - stoji u odluci koju je potpisao predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma, nakon što su je jednoglasno usvojili odbornici jagodinskog parlamenta.

- U obrazloženju stoji da se ona donosi za rešenje problema između Srba i Albanaca, kojim bi se postigao trajan mir između ova dva naroda, za zaštitu srpskog i drugog nealbanskog naroda od fizičkih i napada na njihovu imovinu, za zaštitu sveštenstva i imovine Srpske pravoslavne crkve, za zaštitu postojeće i povratak uzurpirane imovine Srba i drugih nealbanaca, koja je uništena i oteta od 1999. godine do danas, što se odnosi na privatnu, državnu i društvenu imovinu, za ostvarivanje prava i adekvatnih bezbednosnih i drugih uslova za povratak raseljenih lica, koja to žele, na svoja ognjišta, za formiranje Zajednice srpskih opština, za rešenje koje omogućava pun ekonomski, socijalni i drugi razvoj kao i za sva ostala pitanja za koja predsednik Srbije Aleksandar Vučić smatra, da će od njih u budućnosti imati koristi i Srbija i građani Srbije i Srbi koji žive na Kosovu i Metohiji - rekao je Marković na sednici Skupštini grada Jagodine, obrazlažući ovaj predlog.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alhemičar

    8. avgust 2018 | 13:55

    Vučić ima podršku građana Srbije za rešavanje kosovskog pitanja.

  • Dusan

    8. avgust 2018 | 13:54

    Sve je vise onih koji su uz Vucica u ovim teskim i odlucujucim trenucima za KiM

  • Ur Nino sar Serbule

    8. avgust 2018 | 13:55

    Svaka podrška je veoma važna za srpskog predsednika

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA