Novi nemački ambasador u Beograd stiže iz Njujorka: Na Balkanu je već obavio jedan zadatak

U diplomatiji je duže od dve decenije

  • 27

Novi ambasador Nemačke u Srbiji biće Tomas Šib, potvrđeno je “Blicu” u nemačkoj ambasadi u Beogradu. On u prestonicu Srbije dolazi danas, a posle predaje akreditivnih pisama, i zvanično će stupiti na dužnost.

Poruka portparola Stejt departmenta Beogradu i Prištini: Evo šta se traži od obe strane

Šib (54) u Beograd dolazi iz Njujorka, gde je protekle četiri godine bio šef političkog odeljenja u nemačkom predstavništvu pri Ujedinjenim nacijama.

Budući nemački ambasador je po profesiji ekonomista, a završio je i diplomatsku akademiju pri Saveznom ministarstvu spoljnih poslova Nemačke, gde se stručno usavršavao za višu službu.

U diplomatiji je duže od dve decenije.

Balkan mu nije nepoznanica, a jedno vreme je i radio na ovim prostorima, tačnije bio je referent u Ambasadi SR Nemačke u Sarajevu.

Radio je i u Tanzaniji, zatim u Stalnoj misiji pri Evropskoj uniji u Briselu, a neko vreme i u Berlinu, u samom Saveznom ministarstvu spoljnih poslova.

Šib je službovao i u Londonu, u nemačkoj ambasadi, gde je bio načelnik odeljenja za štampu.

Šib će na ambasadorskom mestu zameniti Aksela Ditmana, kome je istekao mandat, i koji se vratio u Berlin, gde je postavljen na novu funkciju - zamenik šefa odeljenja za Evropske poslove pri Ministarsvu spoljnih poslova.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA