Komandant KFOR-a se oglasio o dolasku crnogorskih vojnika na Kosovo: Oni su pouzdan provajder bezbednosti

Danas se suočavamo sa zajedničkim bezbednosnim izazovima, i zajednička saradnja može doneti stvarne prednosti Srbiji, njenim građanima i širem regionu - rekao je Kuoči

  • 43

Komandant misije KFOR-a na Kosovu Salvatore Kuoči izjavio je da je jačanjanje odnosa između NATO i Srbije od koristi za Alijansu, Srbiju i čitav region.

Svi sada vide Prištinu kao remetilački faktor, promenila se pozicija Amerike po pitanju Kosova

On je u intervjuu podgoričkoj "Pobjedi", rekao, kometarišući kritike predsednika Srbije Aleksandra Vučića i drugih visokih zvaničnika Srbije na odluku Crne Gore da pošalje vojnike u misiju KFOR, da se KFOR obično ne bavi politikom, prenosi RTCG.

- Danas se suočavamo sa zajedničkim bezbednosnim izazovima, i zajednička saradnja može doneti stvarne prednosti Srbiji, njenim građanima i širem regionu - rekao je Kuoči.

Kuoči - Printskrin: Tanjug/Marko Trošić

Kuoči je, govoreći o Crnoj Gori koja je prošle godine postala članica NATO, rekao da imati NATO članicu sa Zapadnog Balkana, koja se pridružuje KFOR-u, pomaže povećanju stabilnosti u regionu.

- Crna Gora je bila važan doprinos evroatlantskoj bezbednosti kao partner NATO. Danas, kao punopravni član Alijanse, i dalje je pouzdan provajder bezbednosti - kazao je Kuoči komentarišući odluku Crne Gore da do kraja godine uputi dva pripadnika vojske u tu mirovnu misiju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA