≫ 

Šojgu: Rusija podržava Srbiju u rešavanju problema Kosova i Metohije

Šojgu se sastao sa Vulinom po završetku Međunarodnih vojnih igara

  • 90

Srbija i Rusija će nastaviti da unapređuju vojno-tehničku saradnju, zajednički je zaključak sastanka ministara odbrane Srbije i Ruske Federacije, Aleksandra Vulina i Sergeja Šojgua, koji su se sastali na vojnom poligonu Alabino nadomak Moskve po završetku Međunarodnih vojnih igara.

Đurić poručio Srbima na Kosovu: Ako dođe do sporazuma, oni mogu da imaju samo više nego danas

Poruke sa sastanka su i da Rusija daje punu podršku Srbiji u rešavanju kosovskog problema i da poštuje politiku predsednika Vučića, a da Srbija nikada neće podleći antiruskoj histeriji i uvesti sankcije Rusiji.

Poželevši dobrodošlicu srpskoj delegaciji ministar Šojgu je rekao da mu je drago što sa Srbijom i ministrom Vulinom ima aktivnu saradnju i istakao da se sa srpskim kolegom vidi već treći put od početka ove godine.

Ministar Vulin je preneo pozdrave predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića i zahvalio se predsedniku Ruske Federacije zbog njegovog razumevanja pozicije Srbije kada je u pitanju rešavanje pitanja Kosova i Metohije.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Ministar Vulin je naglasio da smo "još jednom dobili podršku Ruske Federacije kada je u pitanju rešavanje kosovskog problema, da je Srbija ta koja može i treba da donese odluku a da će Ruska Federacija uvek biti uz Srbiju".

- Ruska Federacija veoma poštuje politiku našeg predsednika i poštuje politiku Srbije kada je u pitanju očuvanje Kosova i Metohije, kada je u pitanju očuvanje interesa Srbije i srpskog naroda - naveo je Vulin.

Vulin je istakao je i da je Srbija prijateljska zemlja Ruskoj Federaciji.

- Srbija nikada neće učestvovati u antiruskoj histeriji i nikada neće razmatrati uvođenje bilo kakvih sankcija Ruskoj Federaciji, niti će biti tamo gde se o Rusiji loše govori ili gde se Rusija napada, rekao je srpski ministar odbrane.

VIDEO: Srpski specijalci u Rusiji na vežbama "Slovensko bratstvo"

Ministar Šojgu je saradnju Rusije i Srbije ocenio kao veoma uspešnu naročito u delu vojno-tehničke saradnje, što je za Rusiju i najbitnije, i najavio i unapređenje saradnje na poljima vojno-tehničke, vojne saradnje kao i saradnje koja se tiče zajedničkih vežbi i obuka. Potvrdio je da u narednom periodu Srbija može očekivati da će se nastaviti realizacija dogovorenog - nabavka novih helikoptera MI 17 i borbenih helikoptera MI 35.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu zahvalio se ministru Vulinu na učešću ekipe Vojske Srbije na Međunarodnim vojnim igrama.

- Vaša ekipa je bila veoma uspešna na ovom svetskom takmičenju. Razumem da biste hteli bolje i zato sam spreman da vašoj ekipi sledeće godine pružim sve mogućnosti za trening, rekao je ministar Šojgu.

VIDEO: Vojska Srbije na vežbama u Rusiji

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    12. avgust 2018 | 14:52

    Vojni savez sa Rusijom jer regulise reguliše pitanja razmestanje i upotreba Ruskih vojnih baza, kretanja ruskih vojnih formacija unutar cele Srbije. Vojni savez Rusije-Srbije ugovorom regulise vojno-političke saradnje Srbije i Rusije, garantuje korišćenje Ruskih vojnih baza isključivo u mirnodopske svrhe na celoj teritoriji Srbije ukljucujuci juznu Srbiju Kosovo i Metohiju i zabranjuje prisustvo stranih oružanih snaga a koje nisu Rusko-Srpske Ta zabrana se odnosi na NATO EU okupacionu vojnu strukturu kioja je nelegalno na tlu juzne Srbije silom iznudjenom bombardovanjem Srbije 1999. Rešavanje uspostave teritorijalnog suvereniteta nas NATO EU okupiranom juznom Srbijom resavati u skladu sa Ustavom Srbije iskljucivo u UN potpuno iskljucujuci OVK albanske teroriste,Nato i EU

  • mihailovic

    12. avgust 2018 | 01:41

    Ruska vojska i politika je ostala dosledna ,na njihovim uniformama i cinovima je jos uvek petokraka,imaju najjacu armiju na svetu,da hoce za 24 sata bi okupirali celu Evropu... dok sadasnja vlast Srbije je odbacila petokraku i gledajuci slike u ovom tekstu uniforme Srpskih oficira podsecaju na Nato okupatorsku uniformu pa vizuelno Rusima to jasno govori kome je sadasnja vlast Srbije okrenuta....Pogledajte izraz lica visokih Ruskih oficira kojima je dosta toga jasno....Slika kaze za 1000 reci..

  • Milan

    12. avgust 2018 | 00:32

    Rusija je sada u takvoj poziciji da moze da nam da veliku podrsku i to treba pametno iskoristiti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA