≫ 

Srbijadanas: Bravo majstori, sačuvali ste celovito i nezavisno Kosovo

Kako piše "Srbijadanas", šiptarski lobisti uspeli su u sopstvenom naumu da onemoguće miran i prosperitetan napredak Srbije jer su se pobrinuli da nemačka kancelarka Angela Merkel izrekne izričit stav, da promena granica na Balkanu neće biti.

  • 28

Lažni "veliki" Srbi Dragan Đilas, Vuk Jeremić i Boško Obradović i šiptarski lobisti Nataša Kandić i Sonja Biserko, konačno su uspeli u svojoj nameri da sačuvaju celovitost lažne nezavisne države Kosovo tako što su svojim sumanutim protivljenjem ideji o razgraničenju Srba i Albanaca na KiM, praktično naterali nemačku kancelarku Angelu Merkel na izričit stav da promena granica na Balkanu neće biti, piše "Srbijadanas".

Precizna mapa "podeljenog" Kopaonika: Kada na skijanju ugledate pripadnike KFOR-a, nemojte da se čudite

Angela Merkel danas se oglasila po pitanju granica na Balkanu rekavši da promena neće biti, čime je, najverovatnije, ideju o razgraničenju Srba i Albanaca stavila ad akta.

Ovakvom stavu Merkelove u velikoj meri doprinela je i tradicionalna srpska nesloga, a pre svega stav takozvane srpske opozicije, predvođenje Draganom Đilasom, Vukom Jeremićem, Boškom Obradovićem, kao i nekim zvaničnicima Srpske pravoslavne crkve i nevladinih organizacija, navodi "Srbijadanas".

Angela Merkel - Foto: Tanjug/AP

Podsećaju, Đilas, Obradović, Jeremić potpomognuti vojvođanskim autonomašem Nenadom Čankom, Sonjom Biserko i igumanom manastira Visoki Dečani Savom Janjićem, pokušavaju, protiveći se svakom smislenom pokušaju aktuelne vlasti i predsednika Srbije Aleksandra Vučića da dođe do rešenja kosovskog problema, da se domognu vlasti i državne kase.

Oni ulaze u golu borbu za vlast i ne interesuje ih ništa drugo, a najmanje sudbina Kosova i Metohije i srpskog naroda koji tamo živi.

Kosovska Mitrovica - Foto: Tanjug/Edib Tahirović

Setimo se, piše "Srbijadanas", reč je o istim onim ljudima za čije vlasti je 2008. Kosovo dobilo "nezavisnost", istim onim ljudima koji su se izglupirali pred Međunarodnim sudom pravde 2009. i gotovo omogućili legalizaciju te "nezavisnosti", isti oni koji su 2011. postavili carinu na Jarinju i tako jasno pokazali da su se Kosova odrekli.

O tome kako su Đilas, Jeremić, Obradović, Kandićka, Biserko, Čanak i njima slični čuvali Kosovo i Metohiju i brinuli o sudbini Srba dok su bili na vlasti najbolje je pitati ljude koji žive u Mitrovici, Gračanici, Ranilugu, Šilovu, Leposaviću i Zvečanu, koje zbog svoje zauzetosti brčkanjem u luksuznim letovalištima ni ove godine nisu imali vremena da vide.

Eto gospodo, jeste li sada srećni što ste izborili za celovito "nezavisno" Kosovo i što Srbi najverovatnije, zahvaljujući vašem stavu, neće dobiti ništa, umesto nešto za šta se svim silama bori predsednik Srbije Aleksandar Vučić, navodi se u tekstu na portalu "Srbijadanas".

(Telegraf.rs/Srbijadanas)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sasa

    13. avgust 2018 | 22:26

    Kosovo je Srbija i tako ce i ostati.

  • monika

    13. avgust 2018 | 22:44

    Opozicija je unistila Srbiju.Takodje su lesinari iz opozicije,Obradovic Djilas i Jeremic doprineli da imamo probleme na KIM.Mislim da treba da se stide.Sada Vucic zbog njih setrudi da ispravi njihove greske,i trpi kritike bez razloga.

  • RA

    13. avgust 2018 | 22:05

    Naravno da promena granica neče biti,Kosovo je Srbija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA