≫ 

U Preševu promenili ploču: Protiv smo razmene teritorija, makar ostali pod Srbijom

Mi želimo snažno Kosovo, i da sever bude njegov deo i ako to bude račun za naše ostajanje pod Srbijom - rekao je Arifi

  • 9

Predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi izjavio je da su politički predstavnici tog područja juga centralne Srbije protiv razmene za sever Kosova, makar morali da i dalje ostanu pod Srbijom.

Kosovo i Srbija neće imati neograničenu slobodu delovanja: Američka ambasada reagovala povodom najava korekcije granica

- Mi želimo snažno Kosovo, i da sever bude njegov deo i ako to bude račun za naše ostajanje pod Srbijom - rekao je Arifi za kosovsku TV Dukađini.

Promena granica koju je predstavio predsednik Kosova Hašim Tačije pitanje je o kojem se može razgovarati, ali to ne podrazumeva i razmenu teritorija, smatra Arifi.

U vezi sa najavama da bi opština Preševo mogla da se pripoji Kosovu, ali ne i opštine Bujanovac i Medveđa, Arifi je rekao kako će "ili svi biti deo Republike Kosovo ili ostajemo tu gde smo sada (u Srbiji)".

Protiv podele ili razmene teritorija sa Kosovom pored SAD, Nemačke i Velike Britanije snažno su i predstavnici opozicionih stranaka u Skupštini Kosova.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Drug član

    17. avgust 2018 | 10:36

    Pa nisu ludi da se pripoje Kosovu, kad im je Srbija raj!

  • Beki

    17. avgust 2018 | 14:04

    Bas tako,nisu ludi kao Kosovski Albanci da se odreknu onog javasluka sta su radili u bivsoj Jugoslaviji i sadasnjoj Srbiji.... Ziveli su Djabaluka na teret drzave Srbije kao sto je i dan -danas u nekom smislu!!!!!

  • LAV

    17. avgust 2018 | 12:47

    Pa hvala BOGU OD SRBIJE IMAJU SFE FRAJ ZATO JE RAJ KAD BI BILI A TO JE GLUPOST SAMOSTALNA DRZAVA TEK JE GADNO ZA SAV TAJ NAROD STO NISU CISTI ALBANCI. SIFTARI NISU ALBANCI TO JE DEMAGOGIJA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA