≫ 

Stamatović tvrdi da je paravojni kamp rasformiran zbog Čede: On mu odgovorio brutalnom fotkom iz teretane (FOTO)

Paravojni kamp na Zlatiboru za decu više ne postoji, a sva deca su poslata svojim kućama

  • 58

Predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović tvrdi da je paravojni kamp na Zlatiboru u kojem su deca učila vojničke veštine i veštine preživljavanja zatvoren zbog lidera Liberalno demokratske partije Čedomira Jovanovića, medijskog stručnjaka Nebojše Krstića i direktorku Centra za evro-atlantske studije Jelene Milić.

Pitali su me jutros: Milošević je imao Gazimestan. Šta ćeš ti, Vučiću, da imaš u Mitrovici? Ja ću da razgovaram sa građanima o pravcu kuda idemo u vezi Kosova

S druge strane, supruga lidera LDP-a, Jelena, postavila je na svom Instagram nalogu sliku na kojoj je Jovanović fotografisan posle vežbanja u teretani, uz poruku "Kraken je danas ljut..." koju su mnogi korisnici protumačili kao "odgovor" Stamatoviću na optužbe da je upravo Jovanović odgovoran za zatvaranje paravojnog kampa.

Podsetimo, predsednik Vučić danas je rekao da takav paravojni kamp nije Srbija budućnosti i poručio da takve stvari država Srbija neće tolerisati.

Nama to kao zemlji nije potrebno i takve stvari država Srbija neće tolerisati - poručio je predsednik i dodao da je reč o dobroj deci, koja treba da uče, rade da sutra budu i dobri vojnici, "ali zna se kada je vreme za vojsku, za učenje, za školovanje, za neke druge stvari...".

Predsednik Vučić danas je rekao da takav paravojni kamp nije Srbija budućnosti-Foto: Tanjug/Sava Radovanović/Televizija Telemark

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović objasnio je da je nalog za raspuštanje ovog kampa za paravojnu obuku dat zbog moguće zloupotrebe dece i uznemirenja javnosti.

On je rekao da su u toku završne faze rasklapanja paravojnog kampa tako da on praktično više ne postoji.

VIDEO: Šta su deca radila u "vojnom kampu" na Zlatiboru koji je raspušten?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Porodica Josipovic Beograd

    18. avgust 2018 | 01:13

    Dokle ce ovaj manekena da izigriava,sramota da ovakve obnazene kvazipoliticare imamao,za promenu neka se obuce kako dolikuje..samo kada se setimo jadnica sa parolom,,Cedo,ozeni me”..jadno.Neka se on dobro ozenio.

  • Deja

    17. avgust 2018 | 21:47

    Hvala Bogu da je ministarstvo reagovali i odmah zaustavilo ovu opasnu igru sa decom. Organizatori, sramite se

  • milan

    17. avgust 2018 | 18:55

    u kampu niko nije ucio decu da postanu ubice vec je akcenat stavljen na disciplinu,patriotizam i religiju sto svakog mladog coveka cini zdravijim i boljim ali nasi evropsi "parteri"to ne dozvoljavaju za uzvrat za koji dan imamo paradu "ponosa" i kako citam po novinama zurka do kasno u noc,Srbijo stidi se!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA