Vesić opleo po Šabiću: Svoju funkciju koristi da bi se promovisao za buduću političku poziciju

Fudbaleri albanskog porekla ponovo u žiži srpske javnosti

  • 19

Poverenik Rodoljub Šabić podneo je Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu zbog sumnje da su u radnjama službenih lica MUP-a  neovlašćeno prikupljeni lični podaci dvojice švajcarskih fudbalera albanskog porekla, rođenih u Srbiji.

Šabić je još ranije pokrenuo postupak nadzora zbog toga što su se u pojedinim medijima pojavili izvod iz matične knjige rođenih za Đerdana Šaćirija, kao i izvod i uverenje o državljanstvu Valjona Behramija. Sva dokumenta datirana su 21. juna 2018. godine, tačnije usred Svetskog prvenstva.

Srpska javnost ima pravo da zna da su fudbaleri, koji su tokom Mundijala namerno provocirali Srbiju i Srbe, zapravo državljani Srbije, smatra zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

- Vidim da se Rodoljub Šabić, poverenik za informacije od javnog značaja i gradonačelnik Beograda u pokušaju uznemirio zato što je srpska javnost saznala da su fudbaleri Šaćiri i Džaka državljani Republike Srbije. To je izgleda za Šabića zabranjeno da javnost zna. Sećam se kada se taj isti Šabić oglasio nenadležnima,  kada su neki mediji objavili zdravstvene kartone novinarki Gordane Uzelac i Maje Dragović, koje su dok su obavljale svoju dužnost pretukli huligani srpskog fašiste Boška Obradovića. Srpske građanke Uzelac i Dragović za Šabića nemaju istu vrednosta kao srpski građani Šaćiri i Džaka. Neverovatno! - napisao je Goran Vesić na svom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk.

Reakcije kosovskih političara na provokacije Šaćirija i Džake: Za Tačija je to "simbol orla koji nikog nije ubio", a Hasani im platio kaznu

On smatra da je Šabićeva krivična prijava zapravo samopromocija.

- Ali to je Šabić. Nikada ga nisu interesovali građani Srbije kao ni njihova prava. Svoju poziciju je koristio da bi se promovisao za neku buduću političku poziciju kao što mu je danas slučaj “Šaćirija i Džake”, koji ne postoji, služi da se preporuči za novi posao kada mu ove jeseni istekne drugi i poslednji mandat - zaključio je Vesić.

VIDEO: Boban Rajović brutalno ismejao Džaku i Šaćirija posle poraza od Švedske

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA