Vučić o Ćosićevoj ideji o podeli Kosova: On je to predložio kada je tamo živelo 12,5 odsto Srba. Stvari su se od tad promenile na gore

Politika VučićNa pitanje da komentariše izjavu Vuka Jeremića o premijerki Ani Brnabić, Vucicć je rekao da je reč o ljudima za koje je važno da se obračunavaju sa ženama

  • 17

Rukovodim se samo time koliko ću dobrog učiniti za Srbiju i naše građane, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Makron pozvao Vučića u Pariz 11. novembra: Traži se rešenje za Kosovo?

- To je ono što me vodi napred - rekao je predsednik i dodao da se oni koji se ozbiljno bave svojim poslom, koji su ozbiljni i odgovorni državnici, ne rukovode time koliko će ljudi ići za njima, već koliko će dobra i pravih dela učiniti za zemlju i narod.

On je tako odgovorio na pitanje novinara šta očekuje po pitanju podrške eventualnom rešenju za KiM, u okolnostima u kojima se čini da nema podršku ni u državi, ni u svojoj stranci, medijima, političkim oponentima, nevladinom sektoru, a delom ni u crkvi.

On je istakao da ga to ne interesuje, i ponovio da će, ako se bude u situaciji, izaći pred građane sa nekim predlogom, a u suprotnom, kaže, ostaje da dalje radimo na jačanju Srbije u ekonomskom i svakom drugom pogledu, te da je uveren da se vidi koliko Srbija postaje snažnija i jača.

Vučić - Foto: Tanjug/Zoran Zestic

Vučić je, u kontekstu ideje koju je svojevremeno izneo Dobrica Ćosić o podeli KiM, i komentaru Save Janjića u vezi toga, rekao da treba imati u vidu da je Ćosić to govorio u vreme kada je na KiM živelo 12,5 odsto Srba, a sada upola manje, i da je tada tamo bila naša vojska i policija...

Istakao je da su sada glavni kritizeri svega oni za čije je vreme Crna Gora otišla iz zajedničke države, samoproglašena nezavisnost Kosova 2008. godine - "a, izdali su tada svega dva saopštenja" - "dok je jedan otišao u Rumuniju da moli da njega ostave na vlasti, a ne onog drugog".

Vučić je rekao da su njegovi prethodnici i politički oponenti "zaslužni" i za to što je pitanje Kosova iz UN, gde imamo prijatelje, izašlo, pa su postavili pitanje pred MSP kojim su pomogli toj nezavisnosti, a 2011. godine uveli carine i direktne granične prelaze između Srba i Srba.

Naglasio je da su se stvari od Ćosića i njegove ideje promenile i to na gore.

Na pitanje da komentariše izjavu Vuka Jeremića o premijerki Ani Brnabić, Vucicć je rekao da je reč o ljudima za koje je važno da se obračunavaju sa ženama, ali i poručio da će iz "Šolakovih i Ðilasovih medija" danas biti srećni, jer o svima njima neće gvoriti kakvi su stvarno.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milena

    21. avgust 2018 | 17:05

    Da je opozicija drugacije vodila politiku, sada ne bi imali ovoliko problema sa Kosovom.

  • Ana

    21. avgust 2018 | 20:59

    Jeremic je oduvek pokusao da zada niske udarce.

  • Podrska

    21. avgust 2018 | 19:37

    Da je bilo pameti, Cosiceva ideja bi jos tada bila prihvacena. Danas je situacija potpuno drugacija, na nasu stetu, nazalost. Verujem da Vucic polusava da spasi, sta se spasti da. Zato ga narod i podrzava.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA