Belgijski ambasador u oproštajnoj poseti kod Vučića: Nadam se da će uz Vašu političku mudrost i hrabrost biti nađeno rešenje za Kosovo (FOTO)

Predsednik je zahvalio Belgiji na podršci Srbiji na njenom evropskom putu

  • 21

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je ambasadoru Kraljevine Belgije Leu D’Aesu, koga je danas primio u oproštajnu posetu, zahvalio na dobroj saradnji, kao i na tome što je svojim zalaganjem doprineo unapređenju odnosa dveju zemalja, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Šta to iz Južne Koreje stiže u Srbiju: Ambasador sa Vučićem o inicijativima za ulaganje čija realizacija uskoro očekuje (FOTO)

Predsednik Vučić je podsetio na to da je tokom diplomatskog mandata ambasadora D’Aesa realizovana poseta premijera Mišela, prva poseta na tom nivou posle bezmalo jedne decenije, čime je otvoren nov period u odnosima Srbije i Belgije, uz obostranu želju za intenziviranje političkog dijaloga i razvoj ekonomskih veza.

Vučić i belgijski ambasador - Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Vučić je istakao da je tokom te posete uvideo koliko Belgija posvećuje pažnje Srbiji. On je zahvalio Belgiji na podršci Srbiji na njenom evropskom putu, koja se realizuje i kroz stručnu pomoć u preuzimanju evropskih pravnih tekovina.

Ambasador D’Aes je rekao da Belgija snažno podržava evrointegracije Srbije i politiku regionalne stabilnosti i saradnje, istakavši značaj pokrenutih regionalnih inicijativa.

Vučić i belgijski ambasador - Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

On je izrazio nadu da će, uz političku mudrost i hrabrost predsednika Vučića, kroz dijalog Beograda i Prištine biti nađeno rešenje za pitanje Kosova i Metohije.

Predsednik Vučić je rekao da želimo što više uspešnog belgijskog poslovnog prisustva na srpskom tržištu, poput kompanije Delez, koja predstavlja jednu od najvećih stranih investicija kod nas.

Vučić i belgijski ambasador - Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ambasador D’Aes je istakao da je tokom diplomatskog rada u Srbiji bio svedok reformskih uspeha i promena u ekonomiji i društvu.

On je zahvalio predsedniku Vučiću na podršci u radu i istakao da nosi najlepše uspomene iz Beograda i naše zemlje, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nena

    21. avgust 2018 | 13:02

    Podrska svake drzave nam je vazna...

  • Ivan

    21. avgust 2018 | 13:05

    Sigurna sam da ce se nastaviti sa dobrom saradnjom i u buducnosti!

  • sasa

    21. avgust 2018 | 16:06

    Saradnja Srbije i Belgije je mnogo bolja nego sto je nekad bila i to nas svakako raduje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA