≫ 

Država razmatra ponovno uvođenje vojnog roka: Vučić otkrio kada bi to moglo da se dogodi (FOTO) (VIDEO)

U vojsku bi išli samo muškarci

  • 94

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da država razmatra vraćanje obaveznog vojnog roka za muškarce, za dva do tri godine.

Poleteli modernizovani Migovi 29: Vojska Srbije dobila nova "krila"! Vučić na Batajnici: Skoro sam zaplakao od ponosa (FOTO) (VIDEO)

Vučić je novinarima na aerodromu u Batajnici rekao da će to zavisiti od finansijskih mogućnosti, kako bi država imala mogućnosti da preventivno deluje na bilo koga ko bi pokušao da je bezbednosno ugrozi.

Prema njegovim rečima, u planu je da vojni rok traje od tri do šest meseci, a ljudi koji bi odslužili vojni rok imali bi prednost u zapošljavanju u državnim i javnim službama.

Vučić u Batajnici - Foto: Tanjug/Zoran Zestic

- Još razmišljamo. Neću ništa da obećavam po tom pitanju. To zavisi i od finansija - rekao je Vučić i dodao da bi to moglo da bude organizovano od 2020. ili 2021. godine.

Dodao je da se ne plaši medijske kampanje protiv eventualnog tromesečnog služenja vojnog roka, jer je narod dovoljno pametan da prepozna dobre namere i ko radi u njegovom interesu.

Vučić sa Čepurinom i Vulinom u Batajnici - Foto: Tanjug/Zoran Zestic

On je ukazao da je bio kritikovan prošle godine od nekih medija što nemamo jednogodišnji vojni rok, a danas, kada kaže da razmatra mogućnost ponovnog uvođenja vojne obaveze na tri meseca, govore mu da želi da uvede zemlju u rat.

- Do juče ste govorili da su vam deca postala slabići, jer nemaju vojnu obavezu. Ajde dogovorite se sa sobom šta hoćete od države po pitanju KiM, ekonomije. Pošto ste govorili da je najvažnije pitanje rasta, a sada kada imamo najveći rast u Evropi, onda ni to nije važno - rekao je Vučić.

Vučić u Batajnici - Foto: Tanjug/Zoran Zestic

VOJNA OBUKA SAMO U OKVIRU ZAKONA I DRŽAVE

Predsednik Srbije onovio je da nikakvih vojnih kampova ne moze biti, niti vojnu obuku i kampove za obuku mogu organizovati nevladine ili druge organizacije, osim države.

Vučić je, ponovo upitan za paravojni kamp za decu na Zlatiboru, rekao da ne spori čiste motive ni dece ni roditelja, ali da je tako nešto moguće organizovatri samo u skaldu sa zakonom i u organizaciji države.

- Ne možete da imate vojne kampove u organizaciji nevladinih organizacija. Ako ih imate u organizaciji nekog drugog, a ne države, onda je to paravojska - poručio je Vučić.

Poručio je deci da uče, a da će imati u budućnosti i ono što se naziva predvojnička, odbranu i zaštitu na fakultetima, vojne škole, ako žele da idu u njih...

- Tako to rade organizovane države i ništa više od toga - zaključio je Vučić-

VIDEO: Vučić na aerodromu Batajnica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA