≫ 

Oni bi hteli da dođu do Niša. To će biti kad na vrbi rodi grožđe: Dačićeva poruka Albancima posle susreta sa Lavrovim (VIDEO)

Njima je malo. Hteli bi da dođu do Niša, oni bi da uzmu i pola Crne Gore i Makedonije i sever Grčke. Uopšte ne shvataju da se situaciju u svetu promenila - ukazao je šef srpske diplomatije

  • 5

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je danas da Kosovski Albanci nisu ispunili sporazume sa Srbijom i da EU mora da utiče na Kosovo.

Priština da uzme Bujanovac i Preševo? To su prazne priče: Dačić kaže da se traga kreativnim rešenjima

On je u Sočiju, na početku razgovora sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem ocenio da odnosi Moskve i Beograda napreduju na svakom polju i da je ruskoj strani drago što može da ugosti srpskog ministra.

- Naši kontakti su bili intenzivni. Sećam se sa toplinom moje posete Srbiji u februaru, kada smo slavili 180. godišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa. Nakon toga, primili smo 8. i 9. maja srpskog predsednika Aleksandra Vučića, koji je prisustvovao paradi povodom Dana pobede i učestvovao u maršu Besmrtnog puka, a pored toga je imao i razgovore sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Mi to mnogo cenimo - rekao je Lavrov.

Sergej Lavrov - Printskrin: Youtube/Ruptly

Lavrov je podsetio i da se s Dačićem sastao u junu u Moskvi, te poručio da je danas imaju priliku da razgovaraju o bilateralnim odnosima, koji, kaže, napreduju na svakom polju, kao i o regionalnim i globalnim dešavanjima.

- Mi smo postigli dobar napredak u svim područjima i mislim da ćemo danas dodati još pozitivnih vibracija našim odnosima - poručio je šef ruske diplomatije.

Dačić je ocenio da su međusobni odnosi dostigli veoma visok nivo strateškog partnerstva, te da je to i potvrđeno obeležavanjem 180. godišnjice diplomatskih odnosa, ali i čestim sastancima na visokom nivou.

Ivica Dačić - Printskrin: Youtube/Ruptly

- Mi se sada pripremamo za sastanak međuvladine komisije zakazan za oktobar - kazao je Dačić.

Odgovarajući na pitanja novinara u vezi sa pominjanjem "Preševske doline" od strane Albanaca iz Prištine, Dačić je rekao oni hoće da sprovedu projekat "Velike Albanije".

- Njima je malo. Hteli bi da dođu do Niša, oni bi da uzmu i pola Crne Gore i Makedonije i sever Grčke. Uopšte ne shvataju da se situaciju u svetu promenila - ukazao je šef srpske diplomatije.

Tome u prilog je ide i njihovo slavlje rođendana BIla Klintona.

- To je dokaz da su oni zaostali u vremenu - rekao je Dačić i dodao:

- U srpskom jeziku postoji izraz, to će biti kada na vrbi rodi grožđe.

VIDEO: Kompletna konferencija za medije dvojice diplomata.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • QQLELE

    21. avgust 2018 | 15:37

    Trazimo da nam vrate Skadar

  • S. M.

    21. avgust 2018 | 19:02

    Dačica vrlo poštuju ljudi koji su najbliži Putinovi saradnici . Zna se da je srpski ministar diplomatije u prijateljskim odnosima sa Lavrovim, Šojguom... To je itekako značajno za odnose naše male zemlje i velike nama bratske Rusije.

  • joakim

    21. avgust 2018 | 20:55

    Kod Rusa neka ide koliko hoce ali Amerikanci odlucuju svidjalo se Rusofilima ili ne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA