Albanci se uplašili srpskih "migova": Evo kako su prištinski mediji preneli današnji probni let naših borbenih aviona

Prištinski mediji ovaj događaj su pomno pratili, a pojedini su ocenili da je reč o provokaciji i podgrevanju tenzija na Balkanu.

  • 56

Dva remontovana aviona MIG 29, koje je Srbija nabavila od Rusije, danas su obavila probni let sa aerodroma u Batajnici, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ako tenkovi Srbije pređu kosovsku granicu, mi smo ovde: Haradinaj preti novim ratom

Prištinski mediji ovaj događaj su pomno pratili, a pojedini su ocenili da je reč o provokaciji i podgrevanju tenzija na Balkanu.

- Ovo pojačavanje naoružanja, uključujući i dva borbena ruska aviona, može podstaći tenzije na Balkanu, a to što su Migovi stigli iz Rusije, ukazuje na jačanje uticaja Moskve u regionu - prenosi Lajmifundit.

Podsetimo, predsednik Vučić, koji je prisustvovao prvom poletanju "moćnih krila Srbije", zahvalio je predsedniku Rusije Vladimiru Putinu na podršci i razvoju srpskih oružanih snaga, ministru Šojguu i ruskim stručnjacima koji pomažu, kako je rekao, na ojačanju borbene gotovosti naše armije.

Predsednik Vučić zahvalio je predsedniku Rusije Vladimiru Putinu na podršci i razvoju srpskih oružanih snaga-Foto: Tanjug/Zoran Zestic

Pokazujemo koliko je Srbija ojačala i napredovala - istakao je Vučić.

Vučić je rekao da očekujemo o donaciju 30 savremenih tenkova, koji su značajni jer imaju snazniji oklop i brži su od naših. Upitan za nabavku još dva miga i helikoptera iz Belorusije, rekao je da će i to biti završeno u narednom periodu, pojasnivši da je i tu reč o donaciji, "a mi završavamo remont".

Istakao je da Srbija ima mnogo toga ove godine da slavi, pokaže.

Srbija se ponosi svojim rezultatima, a ponosi se i svojim prijateljstvom. Za razliku od drugih, mi ih ne krijemo - objasnio je Vučić.

Video: Ovo prvi je let remontovanih aviona MIG-29

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    21. avgust 2018 | 21:38

    SRBIJA OPSTAJE CELOVITA SA JUZNOM SRBIJOM KOSOVO I METOHIJOM JEDINO U VOJNO-POLITICKOM SAVEZU SA PUTINOVOM RUSIJOM,RUSKE VOJNE BAZE PO CELOJ SRBIJI A UMESTO 2-3 MIGA 29 TREBA NAM S-400, S-500 NEKOLIKO DESETINA SUHOJA POSLEDNJE GENERACIJE,VISE STOTINA RUSKIH TENKOVA,HELIKOPTERA,TRANSPORTERA.. ZADNJE GENERACIJE I UZ SVE TO JAK I CVRST VOJNI SAVEZ SA PUTINOVOM RUSIJOM. U VOJNOM SAVEZU SA PUTINOVOM RUSIJOM SRBIJA POSTAJE SRPSKI IZRAEL U EVROPI !! SVE DRUGO VODI U BEGRADSKI PASALUK A MOZDA NI TO !

  • Ja

    21. avgust 2018 | 19:37

    Čoveče imamo dva aviona. Vau.

  • Djile

    21. avgust 2018 | 19:41

    Kako god vi gledali Srbija je brojnija i jaca i od rvatske i od siptara.oni su ti koji najvise provociraju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA