Veselji ponovo provocira: Mitrovica je srce Kosova

Mitrovica je ispunjena patriotizmom i nikada, nikada neće biti dirnuta, rekao je Veselji

  • 9

U južnom delu Mitrovice, koji naseljavaju Albanci, održan je okrugli sto pod nazivom "Finalna faza dijaloga Kosovo-Srbija", na kojem je predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji izneo tvrdnju da će "Mitrovica uvek biti deo Kosova" i da "nikada neće postati deo bilo kakve razmene".

Zašto je u interesu Srbije da što pre reši kosovsko pitanje? Vreme radi za Albance, sve nas je manje na KiM

Veselji je u obraćanju kazao da je došao da "građanima Mitrovice dokaže svoju odlučnost u", kako RTK na srpskom jeziku prenosi, "odbrani ove teritorije, poručivši da će Kosovo biti zaštićeno delima, a ne rečima i lažima".

- Možda ste nedavno čuli za različite glasove o tome kako Mitrovica može biti deo pazara teritorija u pregovorima sa Srbijom. To su glasine koje podstiču paniku među građanima i na taj način služe kao loš primer. To su pro-ruski glasovi, pro-srpski glasovi. Mitrovica je ispunjena patriotizmom i nikada, nikada neće biti dirnuta. Mitrovica je srce i ponos Kosova - poručio je Veselji.

On je govorio i o zahtevu opozicije za održavanje vanredne sednice skupštine, jer, kako stoji u zahtevu, kosovski "predsednik Hašim Tači nema pravo da pregovara sa Srbijom o granici".

- Samoopredeljenje mora da zaustavi uništavanje naše države, jer se nacionalno jedinstvo ne postiže gašenjem države Kosovo. Pozvao bih Demokratski savez Kosova da se distancira od njih, da ne razgovaramo u utorak o podeli, već o jedinstvu. To je prvi nacionalni rizik koji Kosovo trenutno ima - kazao je Veselji.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljubiša

    3. septembar 2018 | 11:19

    E,pa šiptari ostaćete bez srca.

  • Soro

    3. septembar 2018 | 11:18

    Oj, Veselji, još malo, pa ćeš biti "neveselji", kao i mnogi tvoji!

  • mihailovic

    3. septembar 2018 | 12:02

    USTAV SRBIJE=KOSOVO I METOHIJA JE NEOTUDJIVI DEO DRZAVE SRBIJE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA