Vulin: Vučić je hrabar čovek koji uvek zanemari sopstvenu bezbednost i opasnosti koje mu prete

- Situacija jeste veoma složena, mi budno pratimo šta se dešava na terenu u meri u kojoj je to moguće, s obzirom da mi u faktičkim smislu ne kontrolišemo teritoriju Kosova i Metohije - rekao je ministar Vulin

Čitava međunarodna zajednica pa i Priština moraju da razumeju da je odnos prema predsedniku Aleksandru Vučiću i njegovoj bezbednosti odnos prema Republici Srbiji, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin, ističući da je ta poseta velika međunarodna pobeda Vučića.

Posle pritiska EU i saveznika nije bilo izbora, poseta je odobrena: Prištinske vlasti promenile odluku o zabrani dolaska Vučića na Gazivode

Povodom posete predsednika Srbije Kosovu i Metohiji, Vulin je u jutarnjem dnevniku RTS, rekao je da je Vučić hrabar čovek koji uvek zanemari ono što se zove bezbednost i opasnosti koje mu lično prete i da je tako i ovoga puta.

- Situacija jeste veoma složena, mi budno pratimo šta se dešava na terenu u meri u kojoj je to moguće, s obzirom da mi u faktičkim smislu ne kontrolišemo teritoriju Kosova i Metohije, ali ćemo svakako učiniti apsolutno sve da ne dođe do bilo kakvog ugrožavanja bezbednosti predsednika Republike Srbije. Čitava međunarodna zajednica pa i Priština moraju da razumeju vrlo jednostavnu stvar, da je odnos prema predsedniku Vučiću i njegovoj bezbednosti odnos prema Republici Srbiji, i da sami biraju - poručio je on.

O eventualnim rizicima tokom posete, ministar odbrane je istakao da oni uvek postoje.

Vučić je hrabar čovek koji uvek zanemari ono što se zove bezbednost-Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Uvek postoje ekstremisti koji bi iz bilo kog razloga mogli da ugroze posetu predsednika i njegovu bezbednost. To su svi oni kojima nije u interesu da se konačno postigne rešenje. Oni koji budu branili celovito i nezavisno Kosovo, njima je Aleksandar Vučić najveća pretnja i najveći neprijatelji, ali se Srbi na Kosovu i Metohiji iskreno raduju što im dolazi njihov predsednik - rekao je ministar.

Komentarišući da su prištinske vlasti posle intervencije Vašingtona i Evropske unije, promenile odluku o zabrani predsedniku Vučiću da poseti Gazivode, Vulin je rekao da je poseta velika međunarodna pobeda predsednika Vučića.

- Predsednik Vučić je pokazao da je, za razliku od mnogih godina pre nego što je preuzeo odgovornost za upravljanje Srbijom, naša zemlja ravnopravan faktor u međunarodnoj političkoj areni. Ovo je bilo nezamislivo, da se velike sile stave na stranu Srbije i da kažu - morate da omogućite predsedniku Srbije da uradi baš to što je želeo, po planu koji je želeo i to je za nas već velika diplomatska pobeda i jasno je da su se stvari u međunarodnoj zajednici promenile, a nisu se promenile slučajno, već zbog upornog i strpljivog rada Vučića još od 2012. godine - zaključio je Vulin.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    8. septembar 2018 | 15:39

    Nas predsednik rizikuje zivot zarad naroda sa KiM.

  • jasna

    8. septembar 2018 | 15:53

    Srbi na KiM vide koliko se predsednik Vucic bori za njih i njihov opstanak i zele da mu pruze podrsku kakvu zasluzuje.

  • Jaca

    8. septembar 2018 | 11:45

    Njegova bezbednost nesme biti ugrozena.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA