Vučić prihvatio poziv da poseti Maroko: Predsednik Srbije zahvalan što ne priznaju Kosovo

U razgovoru o bilateralnim odnosima Srbije i Maroka, dvojica sagovornika su se saglasili da dobre političke odnose ne prati adekvatan nivo privredne saradnje, uprkos odličnim mogućnostima u različitim oblastima

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministra spoljnih poslova i međunarodne saradnje Kraljevine Maroko Nasera Buritu, koji mu je preneo pozdrave kralja Muhameda VI, kao i njegov poziv da poseti Maroko.

Mi smo na medenom mesecu: Ovako se šef marokanske diplomatije obratio Ivici Dačiću (FOTO)

Predsednik Vučić je prihvatio poziv, sa željom da se poseta realizuje kada dve zemlje dogovore konkretne zajedničke projekte, saopštila je predsednikova Služba za saradnju s medijima.

U razgovoru o bilateralnim odnosima Srbije i Maroka, dvojica sagovornika su se saglasili da dobre političke odnose ne prati adekvatan nivo privredne saradnje, uprkos odličnim mogućnostima u različitim oblastima.

Očekuje se da razvoju ekonomskih veza doprinesu i pojačane aktivnosti Mešovite komisije za saradnju, a najavljenja je i mogućnost otvaranja direktne avionske linije između dveju zemalja.

Ministar Burita je naglasio da je politika Maroka, kada je u pitanju poštovanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, nepromenjiva i da je protiv svake jednostrano proglašene nezavisnosti.

Predsednik Vučić je, s tim u vezi, izrazio zahvalnost zbog dosledne politike i principijelnog stava Maroka o poštovanju normi međunarodnog prava.

On je rekao da će dve strane nastaviti da sarađuju u međunarodnim organizacijama u skladu sa svojim interesima, kao i da će uvek davati prednost mirnom rešavanju svih otvorenih pitanja i sukoba u svetu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mašnica

    11. septembar 2018 | 21:27

    Hvala Maroku što nije prihvatio lažnu tzv. nezavisnu državu Kosovo.

  • Cile

    11. septembar 2018 | 20:44

    Prijateljstvo Maroka nam mnogo znaci.

  • Mašnica

    11. septembar 2018 | 21:27

    Nadam se da će Maroko i Srbija imati sve uspešniju saradnju u budućnosti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA