Da li Tači uopšte može da iznese novu rundu dijaloga? Ljajić o političkom legitimitetu predsednika tzv. Kosova

Komentarišući izjave Hašima Tačija da bi "Preševska dolina" trebalo da bude deo "nezavisnog Kosova", Ljajić je rekao da je on u ozbiljnom problemu kada je reč o političkom legitimitetu

  • 94
Rasim Ljajić Foto: Marko Jovanović

Potpredsednik vlade i ministar trgovine Rasim Ljajić kaže da je Hašim Tači u ozbiljnom problemu kada je reč o političkom legitimitetu i da je za Srbiju najvažnije da nastavi konstruktivnu, proaktivnu ulogu u traženju dugotrajnog održivog rešenja za kosovsko pitanje.

"Preševska dolina" ne postoji: Stanković uverava da nema pretnje od oružanog sukoba na jugu Srbije

Komentarišući izjave Hašima Tačija da bi "Preševska dolina" trebalo da bude deo "nezavisnog Kosova", Ljajić je rekao da je on u ozbiljnom problemu kada je reč o političkom legitimitetu.

- S obzirom na to da nijedna politička grupacija u Prištini, opoziciona ili oni koji su u vlasti, ne podržavaju proces rešavanja ovog pitanja, ne znam na koji način i da li uopšte može Tači da iznese bilo koje rešenje u pregovorima sa Srbijom - rekao je Ljajić za TV Prva.

On je naglasio da mu se čini da će u narednoj fazi dijaloga to biti ključni problem da li se na taj način može doći do kompromisnog rešenja.

- Postavlja se pitanje političkog legitimiteta koje će se otvoriti u samoj Prištini. Za nas je najvažnije da nastavimo konstruktivnu i pre svega proaktivnu ulogu u traženju dugotrajnog održivog rešenja - zaključio je on.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladimir

    12. septembar 2018 | 15:12

    Није само проблем у преговорима између Београда и Приштине то што Тачи нема подршку албанских политичара,него је још важније што Косово воде ратни злочинци,много лоши људи и зато је врло тешко доћи до било каквог споразума са њима.

  • Nenad

    12. septembar 2018 | 10:23

    Nazalost niko od njih nije vredan da pregovara o bilo cemu, ali sta je tu je.

  • Milorad

    12. septembar 2018 | 11:21

    Lažna država Kosovo nema legitimitet,samim tim ni njene diplomate!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA