≫ 

"Kosovska država"? Zaboravite, od toga nema ništa! Dačić poslovicom odgovorio šta misli o KiM u UN

Oni koji su priznali Kosovo i pravili aranžmane sa Martijem Ahtisarijem su, kaže, sada zaprepašćeni zato što se razgovara o granicama, a prvi su proglasili Kosovo za državu i narušili integritet Srbije, poručio je ministar spoljnih poslova

  • 5

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić poručio je danas da će Srbija priznati kosovsku nezavisnost i dozvoliti im stolicu u UN "kad na vrbi rodi grožđe" i istakao da prištinske vlasti svakodnevno upućuju veoma raznolike poruke koje nemaju veze sa realnošću.

Austrijski vicekancelar Štrahe želi strane političare na svom venčanju: Pored svetskih lidera, evo koji Srbi bi mogli da dođu na slavlje

Po pitanju KiM treba tražiti kompromis, a za izjave Hašima Tačija u vezi sa pripajanjem Preševa rekao je da "on nešto mora da priča, jer ga napadaju sa svih strana".

- Oni neće da pričaju o korekciji, a hoće Preševo i Bujanovac? Mnogo su pametni. A znate kada će to biti, da KiM uđe u UN, da ih priznamo kao državu? Kad na vrbi rodi grožđe - rekao je Dačić novinarima u ambasadi Grčke u Beogradu.

Oni koji su priznali Kosovo i pravili aranžmane sa Martijem Ahtisarijem su, kaže, sada zaprepašćeni zato što se razgovara o granicama, a prvi su proglasili Kosovo za državu i narušili integritet Srbije.

To znači, navodi ministar, da oni ne žele da se bilo šta okrnji od onoga što nazivaju "kosovska država".

- Mi smo izašli sa nekim predlozima, a pošto su oni protiv korekcije granica, šta oni predlažu nama? - upitao je Dačić navodeći da druga strana koja ne želi korekcije želi da Srbija prizna Kosovo, a da dobije ZSO za sever Kosova.

- Ja kažem zaboravite od toga nema ništa - poručio je Dačić.

Dačić: Sto godina od proboja Solunskog fronta ne može da se obeleži u Srbiji

Srpski vojnici na Krfu Foto: Wikipedia/Ognjen Odobasic

U Solunu, 30. septembra, biće obeležena stogodišnjica proboja Solunskog fronta i tamo će biti i prestavnici Srbije, saopštio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Dačić je novinarima u Beogradu upitan o kritikama da je Srbija nedostojno obeležila proboj Solunskog fronta rekao, da se ta godišnjica i ne može obeležavati u Srbiji.

- Ja ću ići 30. septembra u Solun gde će biti organizovano obeležavanje i tamo će biti i patrijarh srpski Irinej i vaseljenski patrijarh - rekao je Dačić.

Ministar o hrvatskom predstavljanju Jasenovca: Jedino reagujem na falisfikovanje istorije!

Voz smrti u Jasenovcu Printskrin: Youtube/ ПРАВОСЛАВЉЕ Живот Вечни

Na pitanje da prokomentariše tvrdnje koje su se pojavile u hravatskoj javnosti da je Jasenovac zapravo bio dom za nezbrinutu decu, Dačić je rekao da to dovoljno govori i revitalizaciji zločina i politici Hrvatske.

- Ali da ne bismo sad politizovali ovo mesto pošto je u pitaju diplomatsko predstavništvo strane države i da sada ne ulazim dalje u sve to, mi se zalažemo za dobre odnose sa svim susedima, jedino na šta reagujemo, to je falsifikovanje istorije. Jasenovac je bio jedan od najvećih i najmonstruoznijih logora u Evropi i ne smemo dozvoliti rehabilitaciju i revitalizaciju zločina - rekao je Dačić novinarima u ambasadi Grčke.

Bilo bi dobro, kaže Dačić, da se više “manemo toga”, te upitao da li je moguće da Hrvatska nema nijedan interes i temu o kojoj može normalno da razgovara.

Navodeći da je već deset godina u vladi i da je imao odlične odnose sa pojedinim ministrima u Hrvatskoj, Dačić je primetio da nikada nismo imali ovakav način komunikacije i saradnju.

- Mi se nismo promenili. Nešto se tamo promenilo, a to je više pitanje za hrvatsko društvo - rekao je Dačić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S . M.

    17. septembar 2018 | 14:36

    Ivica Dačić je upotrebio izraz KAD NA VRBI RODI GROJZE koji bi izrekli ogromna vecina gradjana Srbije.

  • WILSON

    17. septembar 2018 | 19:41

    Bravo Dačiću,svaka i je kao Njegoševa...

  • Cika Velja

    17. septembar 2018 | 15:49

    Vodili me na pecanje na Tamis kod Orlovata,a usput i da nesto vidim?! Kad ono tamo...vinova loza se popela uz vrbu,i sa vrbe vise samo tako lepi crni mirisljavi grozdovi! Od tad,ja Dacicev izraz bas i ne upotrebljavam cesto!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA