≫ 

Ovo je prva poruka novog načelnika Generalštaba iz Velike ratne sale: Mojsilović preuzeo dužnost od Dikovića (FOTO)

- Danas ispraćamo velikog vojnika i dočekujemo velikog vojnika - poručio je Vulin

Nedavno penzionsi načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković predao je dužnost svom nasledniku, generalu Milanu Mojsiloviću u Velikoj ratnoj sali starog Generalštaba u Beogradu.

Sve o novom načelniku Generalštaba Vojske Srbije: Ko je general Milan Mojsilović? (FOTO)

Posle potpisivanja zapisnika o primopredaji dužnosti, Diković je predao prelaznu značku načelnika Generalštaba, dok je ministar odbrane Aleksandar Vulin njemu uručio zlatnu plaketu Ministarstva odbrane i značku načelnika Generalštaba Vojske Srbije u trajno vlasništvo.

General Mojsilović zahvalio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i ministru Vulinu na ukazanom poverenju za postavljenje na dužnost načelnika Generalštaba Vojske Srbije.

Foto: mod.gov.rs

- Razmišljajući o novoj dužnosti, potpuno sam svestan današnjice, ukupne kompleksne situacije, ne samo na globalnom nivou, svestan sam izazova u regionu i rizika u Srbiji, odgovornosti koje sa sobom nosi funkcija i dužnost načelnika Generalštaba i u potpunosti svestan potrebe da pravovremeno nastavimo sve započete procese u sistemu odbrane, posebno u pogledu opremanja, modernizacije Vojske Srbije, koje su do sada s većim uspehom vodili vrhovni komandant, ministar odbrane i dosadašnji načelnik Generalštaba. Posebno sam ohrabren činjenicom da napori koji se ulažu od strane najvišeg državnog rukovodstva počinju da daju rezultate i utiču na ukupno jačanje sposobnosti Vojske Srbije - rekao je general Mojsilović i zahvalio generalu Dikoviću na svemu što je uradio za Vojsku Srbije i državu Srbiju.

Foto: mod.gov.rs

Dosadašnji načelnik Generalštaba general Diković zahvalio je, takođe, predsedniku Srbije i vrhovnom komandantu Vojske Srbije, kao i ministru odbrane na dosadašnjoj saradnji, a svim unapređenim i novopostavljenim oficirima čestitao i poželeo uspeh u daljem radu.

Foto: mod.gov.rs

- Srbijo naša, građani Srbije, budite srećni što imate ovakvu vojsku, a vojsko još snažnije čuvajmo Srbiju i njene građane. Zahvalan sam ministru Vulinu na razumevanju, podršci, na naporima koje ulaže da se jačanje naše vojske vidi na dnevnom nivou, da time osnaži i njegova i naša nastojanja, jer sam siguran da će naša vojska u kratkom vremenskom periodu biti znatno bolja pod njegovim rukovodstvom i pod komandom generala Mojsilovića, kome čestitam na prijemu ove odgovorne i časne dužnosti. Odlazim srećan i bogat u duši, jer sam služio Srbiji. Ja sam uvek tu, za svoju otadžbinu, za našu vojsku, bez štapa a i s njim, poručio je general Diković.

Foto: mod.gov.rs

Ministar Vulin čestitao je, u ime predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije, svim unapređenim i novopostavljenim oficirima i oficirima koji na lični zahtev napuštaju profesionalnu vojnu službu.

- Danas ispraćamo velikog vojnika i dočekujemo velikog vojnika - poručio je Vulin.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA