≫ 

Zelenortska ostvra principijelno protiv proglašenja Kosova: Brnabić zahvalna na tome (FOTO)

Tavareš je podsetio na prijateljske odnose naših zemalja iz perioda bivše Jugoslavije, dodajući da je njegova zemlja uvek poštovala hrabrost i odlučnost Srbije, posvećenost našeg naroda sopstvenoj državi i njegov slobodarski duh

  • 17

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić ocenila je u današnjem razgovoru sa ministrom inostranih poslova i zajednica i ministrom odbrane Republike Kabo Verde, Luišom Filipe Lopeš Tavarešom, da dve države tradicionalno neguju prijateljske odnose i međusobno uvažavanje, na osnovu kojeg možemo da gradimo i unapređujemo ekonomsku, kulturnu i druge vidove sradnje i produbljujemo političke odnose.

Ustavne reforme važne zbog građana, a ne zbog EU: Brnabić na okruglom stolu o nacrtu ustavnih amandmana (FOTO)

Premijerka Brnabić izrazila je zahvalnost Republici Kabo Verde na čvrstom stavu u nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, ističući da je za Srbiju to najvažnije nacionalno pitanje.

Brnabić je, takođe, zahvalila za podršku Srbiji u dobijanju statusa pridruženog posmatrača u Zajednici zemalja portugalskog govornog područja u julu ove godine i izrazila uverenje da će naše dve zemlje u toj organizaciji blisko sarađivati, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljevic

Tavareš je podsetio na prijateljske odnose naših zemalja iz perioda bivše Jugoslavije, dodajući da je njegova zemlja uvek poštovala hrabrost i odlučnost Srbije, posvećenost našeg naroda sopstvenoj državi i njegov slobodarski duh. On je izrazio uverenje da će Kabo Verde podržavati Srbiju u međunarodnim organizacijama u kojima ima članstvo.

Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljevic

Brnabić je ocenila da je veoma zadovoljna činjenicom da pet državljana Kabo Verde studira u Srbiji i navela da će Vlada Srbije nastaviti sa stipendiranjem studenata iz ove države u okviru programa "Svet u Srbiji", navodeći da je to najbolji način zbližavanja dveju kultura i naroda.

Sagovornici su se složili da bi otvaranje počasnih konzulata Srbije i Republike Kabo Verde bilo od izuzetnog značaja za dalji razvoj bilateralnih odnosa dveju zemalja.

VIDEO: Razlike između Beograda i Prištine su i dalje veoma velike

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA