≫ 

Brnabić na Generalnoj skupštini UN: Premijerka predstavlja Srbiju u Njujorku

Ona je to rekla novinarima u gimnaziji "Patrijarh Pavle", gde je prisustvovala javnom času IT odeljenja.

  • 0

Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić, izjavila je danas da će učestvovati u zasedanju Generalne skupštine UN krajem ovog meseca u Njujorku.

Ništa od ukidanja veta! Srbiju će i dalje moći da blokira bilo koja zemlja na putu ka EU: Otkriveno ko stoji iza ove odluke

Ona je to rekla novinarima u gimnaziji "Patrijarh Pavle", gde je prisustvovala javnom času IT odeljenja.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, rekao je ranije da će u Njujork, na zasedanje GS UN najverovatnije putovati upravo premijerka Brnabić, ali je rekao da će konačna odluka biti saopštena naknadno.

Osim predstojećeg puta u Njujork, premijerka se osvrnula i na domaće teme, a jedna od njih je bila i izmena Krivičnog zakonika.

Brnabić je, na pitanje u vezi sa inicijativom Igora Jurića da se Krivični zakon promeni uvođenjem doživotne kazne za ubice žena i dece, rekla da je njen kabinet u stalnom kontaktu sa Jurićem i da znaju za tu inicijativu.

- Ministarstvo pravde radi na tome sa ekspertskom grupom. Ja, nažalost, neću moći da budem na konferenciji u Subotici zbog puta u Njujork, verujem da će tamo biti neko iz vlade, ali Ministarstvo pravde na ovome radi - rekla je ona.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA