Evropska unija je strateški cilj Srbije: Brnabić na sastanku sa turskim ministrom, u fokusu se našle tri važne teme (FOTO)

- Članstvo u Evropskoj uniji je strateško opredeljenje Srbije - poručila je Ana Brnabić

  • 0

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Turske Sulejmanom Sojluom o daljem unapređenju bilateralnih odnosa dve zemlje, evropskim integracijama kao i saradnji nadležnih institucija u oblasti borbe protiv terorizma i organizovanog kriminala.

Sada je zvanično! EU straža stiže na srpske granice: Parafiran sporazum Fronteksa i MUP-a Srbije (FOTO)

Govoreći o procesu evropskih integracija, Brnabić je istakla da je članstvo u Evropskoj uniji strateško opredeljenje Srbije, kao i da je regionalna saradnja među glavnim prioritetima Vlade, gde se akcenat stavlja na što veće ekonomsko povezivanje među zemljama regiona.

Brnabić je izrazila zadovoljstvo dobrim bilateralnim odnosima dve zemlje i istakla da tome značajno doprinose i lični, prijateljski odnosi predsednika Vučića i turskog predsednika Erdogana. Takođe, naglasila je da je Srbija zainteresovana za dalji nastavak političkog dijaloga kao i za unapređenje saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Dobri bilateralni odnosi dve zemlje su rezultat prijateljskog odnosa predsednika Vučića i Erdogana-Foto: Kancelarija za saradnju sa medijima/Slobodan Miljević

Premijerka je posebno pohvalila saradnju ministarstava unutrašnjih poslova dve zemlje, u oblasti borbe protiv terorizma i organizovanog kriminala i pozitivno ocenila nastavak zajedničke saradnje u okviru obuke policijskih kadrova i razmene informacija, što doprinosi većoj bezbednosti za naše građane.

Ministar Sojlu izrazio je zadovoljstvo povodom dobrih bilateralnih odnosa Srbije i Turske, kao i uspešne saradnje u oblasti borbe protiv terorizma i organiozovanog kriminala. Takođe, izrazio je zahvalnost rukovodstvu Srbije na snažnoj podršci Turskoj u prethodnom periodu, posebno u izazovnim trenucima za njegovu državu i narod.

- Slika Srbije u svetu značajno je promenjena nabolje poslednjih godina, a stabilnost i sigurnost i poverenje koje postoji između naše dve zemlje, doprinose boljoj ekonomskoj saradnji i daljem razvoju naših sveukupnih odnosa - poručio je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA