≫ 

Nastavak dijaloga Beograda i Prištine pod znakom pitanja: Đurić poručio - Brisel će morati malo da sačeka na Vučića

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, sazvao je danas konferenciju za medije u Beogradu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, sazvao je danas konferenciju za medije u Beogradu, a obraćanje je počeo osvrtanjem na izjavu Ramuša Haradinaja o tome da će, "u slučaju pomeranja granica, trebati vojničke čizme".

Veselji može da vidi Niš, samo sa lisicama na rukama i iz policijskog vozila: Vulinov odgovor predsedniku Skupštine Kosova

Rešio sam danas da se obratim jer je ovo 28. put da oni rade jednu te istu stvar, a onog časa kada je Srbija i njeno rukovodstvo odlučilo da se bori da se pronađe kompromisno rešenje i da se utvrdi gde je ta agranica, jer za nas je granica jedno, a za deo zemalja, uključujući Ameriku, je na drugom mestu, a za Rusiju na istom mestu gde i mi smatramo - poručio je on.

Direktor Kancelarije za KiM se pitao "šta se dešava kada neko preti da će silom brisati one granice koje su postavile države koje su čak priznale Kosovo?"

- Imate muk i ćutanje. Zato sam izašao danas da postavim svima u EU, da li će i na koji način reagovati na pretnje ili će opet ćutati? - izjavio je Đurić.

On se pitao da li bi se isto desilo i ukoliko bi neko iz Beograda rekao da želi da uklanja granicu između Srbije i Republike Srpske.

Zbog ponašanja prištinske strane, malo će sačekati na Vučića i njegovo prisustvo u Briselu, poručio je Đurić-Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

Kada je reč o nastavku dijaloga Beograda i Prištine, direktor Kancelarije za KiM je rekao da se sada zasigurno zna da predsednik Srbije neće putovati u Njujork, a zbog ponašanja prištinske strane, "malo će sačekati na Vučića i njegovo prisustvo u Briselu".

- Onog momenta kada smo krenuli da tražimo kompromisno rešenje, ne da nije bilo podrške nego se sručila lavina napada na Srbiju iz dela međunarodne zajednice - rekao je on.

SEDNICA VLADE I PREDSTAVNIKA SRBA SA KIM U OKTOBRU

Direktor Kancelarije za KiM je najavio da će zajednička sednica Vlade Srbije i srpskih predstavnika sa Kosova i Metohije biti održana u oktobru i da će na njoj biti finalizovan investicioni plan za opštine sa srpskom većinom.

On je dodao da je održan prvi pripremni sastanak za zajedničku sednicu i istakao da će tokom ovog mandata biti izvršena najveća ulaganja u srpske sredine i delove KiM gde za tim ima potrebe i koji se, kaže, osećaju kao deo našeg sistema i zemlje, za više od poslednje dve decenije.

Podržavam svaki razgovor srpskih predstavnika sa politički izabranim predstavnicima Albanaca na KiM, što može doprineti boljim uslovima života Srba-Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Odgovarajući na pitanje da li je Srpska lista u kosovskoj vladi, Ðurić je rekao da je ona izašla iz vlade, a razlozi za to poznati.

- Podržavam svaki razgovor srpskih predstavnika sa politički izabranim predstavnicima Albanaca na KiM, što može doprineti boljim uslovima života Srba. Imam razumevanje za to iako znam koliko im je to teško - izjavio je Đurić i naglasio da ih podržava u svemu što rade kako bi olakšali položaj Srba na KiM.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA